Transferi

Najveći transfer u povijesti kluba. Argentinci otkrili koliko Dinamo daje za Ojedu

Foto: Profimedia

DINAMO bi u drugoj polusezoni trebao biti jači za Martina Ojedu, 23-godišnjeg ofenzivca argentinskog Godoya.

"Moj zastupnik mi je rekao da postoje ponude iz Europe i Sjedinjenih Država. Analizirat ću ponude koje su stigle iz inozemstva i time se odlučiti na daljnje korake. San svakog igrača je igrati i uspjeti u Europi te igrati za reprezentaciju Argentine", rekao je Ojeda, koji ima ponude Dinama i američkog Orlanda. Iz njegovih riječi jasno je da mu je draža opcija odlaska u Europu.

Dinamo je, tvrde argentinski mediji, ponudio i više novca od Orlanda. Dinamo za Ojedu nudi 5.2 milijuna eura, a Orlando nekih pola milijuna eura manje. 

Ruši Rogov rekord

Ojeda s argentinskim prvoligašem Godoy Cruzom ima ugovor na još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. Ako u Dinamo dođe za više od pet milijuna eura, postat će najskuplji nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba i srušiti rekord Marka Roga, koji je Splitu plaćen pet milijuna eura.

Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 golova i upisao tri asistencije. Od 2017. bio je član Racinga, koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. Prema ranijem dogovoru Racinga i Godoya, 30 posto transfera pripast će Racingu (oko milijun i pol eura). Prije toga je Racing prodao 50 posto prava na nogometaša za pola milijuna dolara.

Pročitajte više