Nakon Klasnića otpao i Tudor, upitan nastup Darija Srne

NAKON Ivana Klasnića kojem su doktori zbog uklanjanja slijepog crijeva propisali strogo mirovanje, izbornik Kranjčar uoči puta u Portugal ne može računati ni na Igora Tudora. Iako nam glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim nije mogao reći o kakvoj se točno ozljedi radi, Tudor sigurno neće istrčati na travnjak stadiona u Coimbri.

No, tu nije kraj mukama po našeg izbornika. Upitan je nastup i Darija Srne, koji je također javio da ima zdravstvenih problema. No, prema riječima Ivana Rotima, Srna bi ipak trebao otputovati za Portugal.

"Igor Tudor sigurno neće ići s nama za Portugal. Ne bih htio nagađati o kakvoj se ozljedi radi, više informacija imat ću nakon razgovora s našim liječnikom. Isto tako još uvijek ne znamo kakva je situacija sa Darijom, no njegov izostanak još nije službeno potvrđen." - kazao je Rotim u razgovoru za Index.

Kako navode talijanski mediji, Tudor je propustio posljednju Sieninu utakmicu radi ozljede aduktora. Siena je od Chieva poražena rezultatom 1:0, a na Sportinglifeu stoji kako se u momčadi uvelike osjetio nedostatak Igora Tudora i Francesca Colonnesea. Jadransport je također objavio da se Tudor na treningu teško ozlijedio, te da će s terena izbivati najmanje mjesec dana.

Prema nekim špekulacijama, izbornik Kranjčar umjesto Tudora u Portugal namjerava povesti Marija Bazinu iz GAK-a, koji se nalazi među četvoricom igrača s pretpozivom. Ukrajinski tisak je, pak, prije nekoliko dana najavio da Srna zbog ozljede trbušnog zida neće biti na dispoziciji trenera Mirceae za utakmicu s Dynamom.

Kranjčar je prilikom objavljivanja sastava za prijateljski susret s Portugalom više puta poželio isključivo dobro zdravstveno stanje svojih igrača, no želja mu se, eto, nije ispunila. Nadamo se da će i bez standarnih Srne i Tudora, i još uvijek neprilagođenog Klasnića, naša reprezentacija u Portugalu ostvariti zacrtani cilj.

Let za Portugal rezerviran je za srijedu ujutro, baš kad u Zagreb dolazi Franz Beckenbauer, predsjednik odbora Svjetskog prvenstva. Prema riječima Ivana Rotima, nogometaši i dio delegacije HNS-a ipak neće dočekati Beckenbaura, koji prema planu obilazi sve zemlje sudionice Mundijala u Njemačkoj.

Pročitajte više