Nakon raskida s Chievom Pioli pregovara o preuzimanju Rome, Bisoli novi trener Bologne

IZ redova talijanskog nogometnog prvoligaša Chieva objavili su prekid suradnje s trenerom Stefanom Piolijem (45) nakon samo 12 mjeseci.

U Chievu su odlazak trenera potvrdili samo nekoliko dana nakon što je ovaj javno objavio kako ga je kontaktirao sportski direktor Rome Walter Sabatini.

"Bio je to pozitivan sastanak, ali sad moramo pričekati i vidjeti. Naravno da je veliko prizanje za moj rad da me kontaktira tako prestižan klub kao Roma. Razgovarat ću sa Sabatinijem ponovo sljedeći tjedan, nakon što porazgovaram sa čelnim ljudima Chieva", rekao je tada Pioli.

Zasad nije poznato znači li Piolijev odlazak iz Chieva da će automatski preuzeti Romu, makar je indikativno da privremenom treneru "giallorossa" Vincenzu Montelli zasad iz rimskog kluba nisu ponudili trajnu suradnju.

Prethodno Chievu, Pioli je trenirao Salernitanu, Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu i Sassuolo. Prošle je sezone s klubom iz Verone završio na 11. mjestu u Seriji A.

Bisoli preuzeo Bolognu

Pierpaolo Bisoli novi je trener nogometaša Bologne, objavio je u četvrtak talijanski prvoligaš.

Odluka je stigla dan nakon što je Bolognu napustio dosadašnji trener Alberto Malesani, koji bi trebao preuzeti Genou. Bologna je uspjela izboriti ostanak u Seriji A, zauzevši 16. mjesto, unatoč tome što su joj tijekom sezone oduzeta tri boda zbog neplaćanja poreza.

U novu će sezonu klub povesti Bisoli (44) koji je ranije trenirao Prato, Foligno, Cesenu i Cagliari u kojem je dobio otkaz u studenome prošle godine. Bologna nije objavila na koliko je godina Bisoli potpisao ugovor.

Pročitajte više