Nakon trećeg kola Rijeka i Slaven s tri pobjede i dalje na vrhu HNL-a

U TREĆEM kolu HNL-a Rijeka je pobijedila Hrvatski Dragovoljac s 3:0 te se tako vratila na prvo mjesto ljestvice. Uz bok Rijeci vratio se Slaven Belupo pobjedom protiv Zadra od 2:0. Te dvije momčadi jedine su stopostotne u dosadašnjem dijelu prvenstva. Karlovac je pobijedio Split s minimalnih 1:0, a istim rezultatom Cibalia je pobijedila Inter.

Rijeka je na domaćem terenu protiv Dragovoljca odmah na startu krenula u napad. Već u 8. minuti Štrok je izveo korner, loptu je u skoku zahvatio Budicin i iz dobre pozicije nije zatresao protivničku mrežu. Domaći su nastavili dominirati, a Dragovoljac je svoju šansu tražio iz dalekometnih udaraca, no momci Davora Mladine nisu bili precizni.

Omaleni Štrok dva puta svlado Čovića

U 27. Rijeka je povela. Gosti su napravili veliku pogrešku, loptu je ukrao Štrok i opalio s 18 metara, a sjajan udarac sjeo je u sami kut protivničkih vrata. u drugom dijelu otvorili su se gosti i zaprijetili. Prvo je Jazvić na samom startu nastavka tukao s 20 metara za malo pored vrata, kao i nekoliko minuta poslije Brozović kojem Lisjak skida udarac iz samog kuta.

U jeku gostujućih napada Rijeka je povećala vodstvo. Opet je pogodak djelo omalenog Štroka koji je se sjurio kroz sredinu, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem s 12 metara pogodio rašlje Čovića. Dragovoljac se u tim trenutcima potpuno raspao tako da je Rijeka postigla još jedan pogodak. Oštar centaršut sletio je točno na glavu Đalovića, a Crnogorac se samo naklonio i po treći put zatresao mrežu gostiju.

Slaven Belupo od prve minute napao je Zadrane, ali osim dominacije na terenu nije uspio stvoriti ozbiljniju prigodu. Sve do 34 minute Slaven je tukao iz velike daljine, ali njegovi igrači nisu bili precizni. No, tada je Bušić mogao dovesti Koprivničane u vodstvo. Dobio je loptu na 10-tak metara, okrenuo se, opalio i pogodio vratnicu već svladanog zadarskog vratara.

Split napadao, Karlovac zabio

U nastavku prijetio je iz Zadar iz daljine, a najveću prigodu imali su nakon ubačaja Begonje kada je sam ostao Terkeš, no siguran pogodak spasio je Marčić izbivši loptu stotinku prije zadarskog napadača. U 66. Slaven vodi. Pogrešku obrane Zadra iskoristio je Delić koji je brzim korakom ušetao u kazneni prostor i pogodio za vodstvo. Četiri minute poslije jedanaesterac je izborio Vojnović i sam ga pretvorio u pogodak. Do kraja Zadar nije imao snage ozbiljnije zaprijetiti domaćinima koji su utakmicu lagano priveli kraju.

Šok za Splićane stigao je već u 7. minuti. Barić je dugo vukao loptu po lijevoj strani i na koncu puknuo po lopti koja je otišla u nebranjeni dio mreže vratara Vukovića, prekrasan pogodak. Loptu je od tada držao Split, a Karlovac stvarao prilike. Najozbiljnija je bila ona iz 43. minute kad je nakon ubačaja Parackog zaspala obrana gostiju. Tokić je ostao sam na 5 metara, ali nije uspio pogoditi prazna vrata Splita.

U drugom poluvremenu Splićani su prijetili sa svih strana i najbolje prigode imali na samom kraju utakmice kada je nakon proigravanja Bučana sam ostao Deranja kojem Sunara skida udarac. Isti taj Sunara moga je pokloniti bod gostima, u 90. minuti, nakon jednog ubačaja ispala mu je lopta iz ruku na koju je natrčao Golubović i promašio sa svega tri metra.

Inter s igračem više nemoćan protiv Cibalije

Inter je pokušao na početku utakmice s dobrom obranom zakočiti napadače Cibalije, ali domaćini iz Vinkovaca bili su nezadrživi. Već u 16 minuti jednu svijeću u kaznenom prostoru Intera prihvatio je Prgomet koji je sa 14 metara opalio, ali mladi Santini fantastično brani. Izdržali su Zaprešićani tek do 21. minute. Majstorski je Radotić poigrao Prgometa kojem nije bilo teško savladati nemoćnog Santinija. Do kraja poluvremena Cibalija je mogla povećati rezultat, ubacio je Čuljak za Barabana koji sam s tri metra ne pogađa vrata Intera.

U drugom dijelu strijelac Paracki dobio je drugi žuti karton, ali nemoćna momčad iz Zaprešića nije uspjela ozbiljnije ugroziti vrata Matkovića. Njegovi suigrači mirno su priveli utakmicu kraju i zaradili važna tri boda.



Rijeka: Lisjak, Švrljuga, Čagalj, Budicin, Yourassowsky, Landeka, Vukman, Štrok, Kreilach, Rodić, Đalović

Hrvatski dragovoljac: Čović, Zlatar, Grgić, Leko, Jurin,  Begović, Janjetović, Jusufi,  Jazvić, Frljužec, Švarić


Slaven Belupo: Rodić, Marčić, Kokalović, Rogulj, Maras, Gregurina, Vojnović, Milardović, Poljak, Mujanović, Bušić


Zadar: Ježina, Con, Puljić, Glumac, J. Bilaver, Begonja, Banović, Pezo, Mršić, Terkeš, Santini

Karlovac: Sunara, Barić, Karabatić, Golem, Kovačević, Paracki, Jerneić, Spišić, Husić, Pilipović, Tokić

Split: Vuković, Radnić, Milović, Budiša, Pirić, Vidić, Šimić, Bučan, Žužul, Obilinović, Golubović

Cibalia: Matković, Lučić, Tomić, Radotić, Čuljak, Bartolović, Prgomet, Baraban. Mazalović, Parmaković, Leutar

Inter: Santini, Barišić, Jančetić, Nikolić, Hrnčević, Šarić, Yankep, Palić, Oršić, Gulić, Abialiaj

Pročitajte više