"Nani i ja smo godinu dana živjeli kod Ronalda. Ništa nismo potrošili"

Foto: Profimedia

ANDERSON, nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda, otkrio je da je godinu dana živio kod Cristiana Ronalda nakon što je stigao u Manchester.

Sir Alex Ferguson doveo je 2007. godine Andersona iz Porta, a iste godine je stigao Nani iz lisabonskog Sportinga. Obojicu je u Manchesteru dočekao Ronaldo i osigurao im smještaj u svojoj kući.

"Čim sam stigao, otišao sam kod Cristiana. Jako sam mu zahvalan. Usvojio me. Živjeli smo godinu dana tamo i na kraju otišli jer smo mi htjeli otići. Da se njega pitalo, još bismo ostali", prisjetio se Anderson, koji je u Unitedu proveo sedam godina.

"Nismo potrošili ništa. Tip nas je vodio na treninge, hranio nas... Imali smo dva bazena, jacuzzi, teniski teren... Morali smo s njim ići u klub u 6:30 svaki dan. Ronaldo je trenirao, a Nani i ja smo spavali na nosilima. Trening je počinjao u 9:30. Da sam imao pet posto njegovog mentaliteta, bio bih među 20 najboljih na svijetu."

Anderson je s Unitedom osvojio Ligu prvaka 2008. godine, zabio je i penal u raspucavanju u finalu protiv Chelseaja. Kasnije je igrao za Fiorentinu, Internacional, Coritibu, a karijeru je završio u Adani 2020. godine. Za Brazil je skupio osam nastupa.

Pročitajte više