Napadač Bilbaa nakratko prestao igrati zbog povika s tribina: "Ima puno glupih ljudi"

Foto: EPA

U VAŽNOM dvoboju 33. kola španjolske La Lige, borbi za četvrto mjesto na ljestvici, nogometaši Atletica su pred svojim navijačima pobijedili Athletic Bilbao 3:1. Sada četvrti Atletico bježi konkurentu iz Baskije za čak šest bodova u lovu na posljednje mjesto koje iduće sezone vodi prema Ligi prvaka.

U ovom susretu Atletico je korak naprijed u odnosu na suparnika napravio već u 15. minuti kada je Argentinac De Paul zabio za 1:0. Gosti su se vratili na samom kraju prvog dijela, a na 1:1 je izjednačio Nico Williams. Bilbaovog strijelca navijači su s tribina rasistički vrijeđali pa je na par minuta prestao igrati. Nakon pauze vratio se i odmah zabio.

Počinitelji pronađeni

"Nije normalno da me napadaju samo zbog boje kože. Znam da ima puno glupih ljudi svugdje, ali to se mora promijeniti. Igrači Atletico Madrida su me podržali i razumiju me. Nije mi prihvatljivo slušati kako na tribinama oponašaju glasanje majmuna. Vidio sam i čuo trojicu tipova kako to izvode", rekao je nakon utakmice krilni napadač Bilbaa. 

Policija je, pomoću kamera na stadionu, identificirala navijače koji su vrijeđali Williamsa te će dobiti kazne. Podršku je 21-godišnjem Williamsu pružio i igrač Real Madrida Vinicius Junior, koji je i sam bio žrtva rasizma. "Dokad, LaLiga?", napisao je Vinicius na Instagramu.

Pročitajte više