Napadač Reala će za manje od sat vremena igre zaraditi pet milijuna eura

Foto: EPA

REAL MADRID sjajnom je pobjedom u gostima izbacio Barcelonu iz Kupa kralja. S momčadi iz Madrida pobjedu je slavio i napadač Mariano Diaz koji je, kao što je ove sezone uobičajeno, bio u zapisniku, no nije na terenu proveo ni minute. Diaz je ove sezone nastupio u tek osam utakmica te skupio samo 57 minuta u igri.

Centarfor iz Dominikanske Republike prešao je u Real iz Lyona još 2018 godine. Kraljevski klub platio ga je 21.5 milijuna eura, prema podacima Transfermarkta. Diaz je u tih pet godina skupio 81 nastup i zabio 12 pogodaka. No nikad manje nije igrao nego ove sezone. Mučile su ga sitne ozljede, ali i činjenica da je Karim Benzema redovito igrao u prvoj postavi. No i kad Francuz nije mogao nastupiti, Diaz nije bio prvi izbor za njegovu zamjenu.

Srećom po Realovu upravu, Diaz je ušao u posljednju godinu ugovora. Za klub je vezan do ljeta ove godine, kad će ga gotovo sigurno napustiti. Plaća mu je veća od osam milijuna eura bruto, što znači da je ove sezone za manje od sat vremena igre zaradio neto oko pet milijuna eura.

Pročitajte više