Napadač Reala mijenja reprezentaciju. Više neće igrati za Španjolsku

Foto: EPA

BRAHIM DIAZ (24) odlučio je nastupati za reprezentaciju Maroka, objavili su izvori poput Marce, The Athletica i insajdera Fabrizija Romana. Napadač Real Madrida ima samo jedan nastup za španjolsku A reprezentaciju, i to u prijateljskom susretu protiv Litve iz 2021. godine, kada je bio strijelac u pobjedi 4:0.

FIFA-ino pravilo glasi da nogometaši mogu promijeniti reprezentaciju ako su upisali manje od tri seniorska nastupa prije no što su napunili 21 godinu i ako nisu za nju igrali najmanje tijekom posljednje tri godine. Diaz, stoga, ima pravo promijeniti reprezentaciju. A kako ima dvojno, španjolsko-marokansko državljanstvo, odlučio je nastupati za selekciju afričke zemlje.

Marokanski savez tijekom posljednjih pet godina pokušavao ga je nagovoriti da zaigra za njihovu momčad. Promjena još nije službena, no tamošnji Savez poslao je zahtjev FIFA-i za promjenom Diazove reprezentacije.

Diaz je igrao za Manchester City, Milan i Real

Diaz je bio član akademija Malage i Manchester Cityja te ima 15 nastupa i dva pogotka za prvi sastav engleskog kluba. Prema podacima Transfermarkta, Real ga je 2019. doveo za 17 milijuna eura, a potom ga poslao na posudbu u Milan, gdje je u 124 nastupa zabio 18 i asistirao za 15 golova. 

U madridski klub vratio se u ljeto 2023. godine. Ove sezone postigao je osam i namjestio četiri gola u četiri nastupa pod trenerom Carlom Ancelottijem. Ugovor mu vrijedi do 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Pročitajte više