transferi

Napeto je u Italiji, Ronaldo i Evra dogovaraju najveću trampu ljeta

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČIM je sjeo na klupu Intera, Antonio Conte je poručio svojim poslodavcima da mu iz Uniteda dovedu Romelua Lukakua. Bivši trener Juventusa i nekadašnji izbornik Italije prekrižio je Maura Icardija i pod hitno mu je potreban robustan centarfor, a Belgijac ima sve što Conte traži.

Mjesecima se već Lukakua povezuje s milanskim klubom, ali United i Inter nikako nisu uspjeli pronaći zajednički jezik oko odštete pa se u priču uključio Juventus i, prema pisanju talijanskih i engleskih medija, na korak je da upropasti posao Interu i realizira transfer belgijskog reprezentativca.

Sky Italia je još sinoć objavio da su Juventus i Manchester United uspjeli postići dogovor prema kojem bi Lukaku krenuo put Italije, a Paulo Dybala bi se zaputio prema Engleskoj.

Britanski mediji danas pišu da je i Cristiano Ronaldo dao zeleno svjetlo kako bi se ovaj senzacionalni posao priveo kraju.

Prema pisanju talijanskih medija, Dybala je otpisan, Sarri ga ne želi u momčadi, a Argentinac, kojem se ne ide iz Torina, sutra će obaviti još jedan sastanak s trenerom Stare dame nakon kojeg će biti poznata njegova sudbina. No za očekivati je da je Dybala u Juventusu svoje odigrao i da je rastanak neminovan. Dybala je tip nogometaša kakav je ovom Juventusu suvišan. On je klasični trequartista, a Sarrijeve momčadi ne igraju s takvim tipom igrača. Također, Dybala se po dolasku Ronalda u Torinu žalio da ga Portugalac guši, a isti problem ima i u Argentini s Messijem. Taština i prilagodba veliki su problemi za Dybalu, a očekuje se da će ga i Sarri otpisati pa da će ipak otići na Old Trafford.

Engleski mediji danas pišu kako je velik posao u nagovaranju Dybale da dođe u United odradio bivši igrač Juvea i Crvenih vragova Patrice Evra. On je uvjerio Argentinca da u Torinu nema budućnosti, da će u Premiershipu uživati i da je United idealan klub za njega.

Argentinac je na kraju navodno i pristao na dolazak, a ostao je dogovor oko novca. United Argentincu nudi 150 tisuća funti tjedno, sličan iznos koji je Lukaku primao na Old Traffordu, dok Dybala traži 210 tisuća. Ipak, očekuje se da će ubrzo doći do dogovora te da ćemo Argentinca iduće sezone gledati u crvenom dresu.

Kako je dolazak Lukakua u Torino izgledna stvar, ostaje pitanje budućnosti Marija Mandžukića. Sarri nije obožavatelj stila igra kakav igra hrvatski napadač, njemu treba jaki centralni špic i zato inzistira na Belgijcu zbog fizičke moći kojom će otvarati prostor Ronaldu. Vjeruje se da će Mandžukić ostati u Torinu kao backup napadač, a kako Juve ove sezone planira pohod na trostruku krunu, sigurno će biti prostora i za miljenika navijača Juventusa.

No, tko zna, možda se Mandžukić odluči i na odlazak. Ponuda ne nedostaje. I to ozbiljnih ponuda.

Pročitajte više