MANDŽUKIĆ PRED VELIKOM ODLUKOM

ANKETA Manchester ili Bayern, gdje bi Mandžukiću bilo bolje?

ANKETA Manchester ili Bayern, gdje bi Mandžukiću bilo bolje?
Fotomontaža: Index Foto: Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ, javljaju autoriteti "mercata", na stolu već dulje ima dvije ozbiljne ponude. Ozbiljne u rangu Manchester Uniteda i Bayerna. 

>>> Mandžukić dio lude razmjene velikana. Sada ima dvije ponude 

Nepoderivi 33-godišnjak ima dva velikana kao opciju B, odbija nestvarne cifre iz Kine i drži na mukama novog trenera Juventusa Maurizija Sarrija. Mandžukić je presing prvog poteza prebacio na njega i mirno čeka. Ključna će biti odluka oko Lukakua, kojeg Juventus već mjesec i pol pokušava dovesti u Torino. U zamjenu nude i Dybalu, koji je Sarriju suvišan. On traži jaku centralnu špicu, a Mandžukića ima kao backup opciju ako posao s Lukakuom propadne. Sutra bi Juventus na sastanku trebao Dybali priopćiti da je višak. Manchester i Juventus rade na velikoj trampi. 

Talijani nagađaju da je Mandžukić dio nje, ali vjerojatnije je da on ima svoj aranžman. Jedini uvjet koji traži jest da bude ključna figura. Ako treba, igrat će lijevog beka, ali će igrati.

OPCIJA UNITED 

Kada bi prešao u Manchester United, to bi izgledalo lijepo u njegovoj biografiji nakon što je ostavio trag u Bundesligi, Španjolskoj i Serie A. Smatramo da bi 33-godišnji Mandžukić zbog fizičke dominacije i mogućnosti da zadrži loptu, u Manchesteru bez problema startao bez prilagodbe i zamijenio Lukakua u napadu. No još se ne zna kako će Manchester United izgledati iduće sezone. 

OPCIJA BAYERN

Mandžukić ima puno čišću situaciju u Bayernu. Dobro poznaje Bundesligu, u Bayernu je proveo neke od najljepših trenutaka karijere i igrao najveće utakmice. U Muenchenu je Niko Kovač i tu više ne treba ništa dodati. Osim da je u Bayernu i Robert Lewandowski, koji je zamišljen kao Mandžukićev partner, a ne direktna konkurencija jer je Bayern jako tanak na ofenzivnim pozicijama. No ne treba podcijeniti glad Lewa i Müllera . 

Pitamo vas, gdje bi Mandžukiću bilo bolje? U kojem klubu ga vi vidite i zašto? Riječ je o ključnoj odluci u karijeri igrača koji je u nogometu probao gotovo sve osim Premiershipa.

Komentirajte na našoj stranici, uključite se u raspravu na Facebooku i glasajte u anketi. Najzanimljivije odgovore ćemo objaviti.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara