Napoli prodaje ključne igrače i dovodi zamjene iz Baskije za više od 100 milijuna?

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI mediji pišu kako je krilni napadač Napolija Hirving Lozano meta za sada nepoznatog saudijskog kluba. Lozano je dvadesetsedmogodišnji meksički reprezentativac koji je u Napoli stigao prije četiri godine iz PSV-a za visokih 45 milijuna eura.

Nije opravdao očekivanja jer je previše oscilirao u formi i aktualnom talijanskom prvaku nikada nije demonstrirao sjajne igre iz Nizozemske i reprezentacije. Ugovor koji je tada potpisao istječe mu za godinu dana pa ga Saudijci mogu dovesti za relativno nisku odštetu, ali će mu svakako ponuditi visoku plaću.

Na Koreancu će Napoli zaraditi preko 40 milijuna eura

Istovremeno, aktualnog prvaka Italije trebao bi napustiti i južnokorejski stoper Kim Min-jae. Najveći kandidat za njegovo dovođenje je Bayern München koji je s njim već dogovorio uvjete ugovora i prema informacijama Fabrizija Romana preostalo je još samo da Bavarci plate odštetu od 60 milijuna eura.

Za razliku od Lozana koji je oscilirao, Kim je u Napulju bio sjajan otkako je prošlog ljeta doveden iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura kako bi zamijenio Kalidoua Koulibalyja koji je otišao u Chelsea. Postao je lider obrane, a Napoli će na njemu zaraditi preko 40 milijuna eura.

Tandem iz Baskije mogao bi ih koštati više od 100 milijuna

Međutim, u momčadi koju je odnedavno preuzeo francuski trener Rudi Garcia ostat će rupe na desnom krilu i stoperskoj poziciji koje treba pokrpati. Španjolska Marca piše kako je Napoli oba rješenja pronašao u Baskiji, točnije u Real Sociedadu.

Glavne mete su im krilni napadač Takefusa Kubo (22), mladi reprezentativac Japana i četiri godine stariji španjolsko-francuski stoper Robin Le Normand. Obojica su Real Sociedadu u netom završenoj sezoni pomogli izboriti Ligu prvaka, ali baš zato se Baskijcima neće žuriti s prodajom.

Transfermarkt Le Normanda procjenjuje na 35, a Kuba na 25 milijuna eura i nagađa se da će Napoli za njihov potpis morati platiti veliki iznos koji ukupno prelazi čak 100 milijuna eura. Talijanskom klubu visoke odštete nisu nepoznanica, budući da su svog trenutno najboljeg strijelca Victora Osimhena prije četiri godine Lilleu platili 70 milijuna eura.

 

Pročitajte više