NAPOLI - PSG 1:1 Spektakularni remi zakomplicirao skupinu smrti

Foto: Getty Images / Guliver Image

BAŠ kao i prije 14 dana, Napoli i PSG ponovno su odigrali neodlučeno. I dok je u Parizu bilo 2:2, večeras je njihov dvoboj u Napulju završio 1:1 u 4. kolu Lige prvaka. Francuskom prvaku pripalo je prvo, a talijanskom doprvaku drugo poluvrijeme. 

Marko Rog je utakmicu ispratio s tribina te nije bio u protokolu za večerašnji dvoboj. 

Gosti iz Pariza svoju dobru igru okrunili su zvukom sirene u prvom poluvremenu. Nizozemski sudac Kuipers je produžio jednu minutu, Mbappé pobjegao Albiolu na lijevoj strani i ubacio u srce peterca gdje je Juan Bernat utrčao i pored nekoliko igrača Napolija u padu zabio za vodstvo pod Vezuvom.

Bio je to pravi šok za momčad Carla Ancelottija, koja je u drugom dijelu izašla na teren i nekih 25 minuta razbijala zvjezdanu ekipu Thomasa Tuchela. Napad za napadom, prilika za prilikom, i samo je maestralni veteran Buffon svojim obranama spašavao PSG poslije pokušaja Mertensa, Insignea, Ruiza...

Međutim, u 62. minuti Francuzi su praktički zabili sami sebi. Nakon jedne rutinske lopte pogriješio je Thiago Silva, to iskoristio brzi Callejón i utrčao ispred njega i Buffona te stigao do lopte i pao nakon kontakta, a Kuipers bez razmišljanja pokazao na penal.

Insigne se dugo spremao, a onda poslao loptu u donji lijevi kut za 1:1. Uzalud ga je Buffon pročitao, jer nije uspio skinuti precizan udarac kapetana Napolija. 

Nakon toga su se Napolitanci malo povukli i čekali priliku iz kontranapada, a PSG nije imao jasnu ideju što napraviti na San Paolu i hoće li riskirati. Na kraju je sve rezultiralo još jednim remijem, kojim su dodatno zakomplicirali skupinu C u kojoj sada Napoli i Liverpool imaju po šest, PSG bod manje, a Crvena Zvezda četiri boda. 

U sljedećem kolu 28. studenog PSG dočekuje Liverpool, dok će Napoli ugostiti Zvezdu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više