Napulj gori, brodovi voze po cestama. Pogledajte kako slave nasljednike Maradone

Screenshot: Twitter

"MRTVI, ne znate što propuštate!" pisali su navijači Napolija pred tamošnjim grobljima kada je lokalni klub 1987. senzacionalno osvojio Scudetto predvođen Diegom Maradonom.

36 godina kasnije Maradona više nije formalno živ, ali sinoć je itekako oživio. Ne samo zbog ogromnog slavlja prvog naslova Napolija nakon njegove ere, i to na stadionu koji se zove njegovim imenom, nego i po neviđenoj fešti. Napulj je prvu titulu Napolija nakon 33 godine proslavio još luđe nego prvu ili drugu pod Maradonom.

Napoli je do nje došao pet kola prije kraja bodom kod Udinesea, ali Napolitanci nisu previše tugovali što se poklopilo tako da je klub s juga naslov osvojio na dalekom sjeveru zemlje te što je ondje na stadionu moglo biti samo nekoliko tisuća njegovih navijača. Oni jesu bili na licu mjesta uz osvajače naslova, ali su stotine tisuća u gradu ludovale ništa manje od njih.

Na Maradoni i oko njega su deseci tisuća utakmicu pratili ne kao da je 800 kilometara dalje i na velikim ekranima, nego kao da je tu pred njima. Kada je Osimhen zabio za 1:1, cijeli grad se zatresao, a kada je sudac označio kraj, grad se i doslovno zapalio od vatrometa, baklji, raketa...

Scene koje su slijedile i slavlje koje je trajalo su doslovno neopisivi pa vas puštamo da ih sami pogledate. Samo ćemo istaknuti naš favorit: brod pun navijača Napolija koji slave vozeći plovilo cestom.

Pročitajte više