regija

Nasljednik Prosinečkog: Šokiran sam upadom huligana, ali ostajem trener Olimpije

Screenshot: Twitter

PREDSTAVLJANJE Alberta Riere kao novog trenera ljubljanske Olimpije i nasljednika Roberta Prosinečkog prekinuto je jučer odmah na početku upadom maskiranih huligana, navijača kluba. Green Dragonsi upali su na početak press-konferencije, došli do stola za kojim je Riera sjedio s klupskim djelatnicima i počeli vikati. Riera ih je pitao imaju li nekih pitanja vezanih za nogomet, što je huligane dodatno razljutilo pa su mu se krenuli unositi u lice i još glasnije urlati. 

Navijači su upali na predstavljanje novog trenera i urlali na njega

"You are not welcome here", viknuo je jedan od njih, nakon čega je Španjolac otišao. Navijači Olimpije ogorčeni su odlaskom Roberta Prosinečkog koji je prošlog tjedna napustio klub poslije samo tri mjeseca zbog sukoba s upravom. Vodstvo Olimpije tvrdi da je Prosinečki otpušten jer je otkazivao treninge ili se na njima nije pojavljivao.

Uprava: Prosinečki je pio, kartao i propuštao treninge

Dodaju da je situacija postala neodrživa nakon što je na nedavnim pripremama noći provodio kartajući pijan. Prosinečki im je odgovorio da nikad nije vidio veće prevarante. Očito je da su u tom sukobu navijači Olimpije stali na stranu Prosinečkog, a kolateralna žrtva ispao je Riera, koji se nakon drame oglasio u programu Radio Marce.

Riera: Nadrealno iskustvo

"To je trebao biti dan za pamćenje u mojoj karijeri, prvi u kojem sam glavni trener", izjavio je Riera (40), bivši igrač Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola, Watforda, Galatasaraya, ali i slovenskih Zavrča i Kopera. "Ipak, pretvorilo se to u nešto najnadrealnije što sam doživio.

Nikada do sada nisam vidio da ultrasi upadnu u dvoranu za medije. Ustao sam se i otišao ne radi njih, nego zato što više nije bilo pitanja vezanih uz sport." Riera je uključenje u program slušanog španjolskog radija iskoristio za slanje poruke brojnim zabrinutim sunarodnjacima jer je snimka upada huligana na presicu kojom se predstavlja trener Olimpije postala viralna:

"Ne bojim se prijetnji, nisam otišao zbog njih"

"Primio sam jako puno poruka iz domovine, ali svima odgovaram da se nijednog trenutka nisam bojao. Prijetnje me ne diraju. Čini mi se da su navijači jako ljuti zbog smjene Roberta Prosinečkog. Prigovori ultrasa su za upravu i predsjednika. Ne odnose se na mene."

Pročitajte više