LIGA PRVAKA

Nasljednik Robberyja najavio je umirovljenje s 22 godine. Sada je Bayernu donio LP

Foto: Gulliver / Getty Images

OSVOJIO je 20 trofeja s PSG-om, Juventusom i Bayernom, a posljednji mu je Liga prvaka, u finalu koje je zabio jedini gol i proglašen najboljim igračem.

Sjajan životopis po svim kriterijima, a što se tiče Kingsleyja Comana ovo sve dobiva na težini ako dodamo da su mu tek 24 godine te posebno da je prije samo godinu i pol zbog niza teških ozljeda objavio kako ozbiljno razmišlja o umirovljenju. 

Coman na kraju 2018.: Neću ići na još jednu operaciju. Što je previše - previše je

"Neću ići na još jednu operaciju. Što je previše - previše je. Možda mom stopalu nije suđeno da bude nogometaško. Ako se pokaže da je tako, nastavit ću živjeti drugi život, onaj anonimca", izjavio je u prosincu 2018.

Time je šokirao tadašnjeg trenera Niku Kovača. Naime, Coman je usprkos svim problemima s teškim ozljedama bio jedan od igrača na kojima je Kovač gradio Bayern budućnosti. Posebno u svjetlu potpunog redizajna momčadi koji je kretao na ljeto 2019. i u sklopu kojeg su odlazile dvije krilne legende Robben i Ribery. Njih je trebao zamijeniti upravo Coman. 

Kovač ga je predodredio za nasljednika dua Robbery

Međutim, nasljednik dua Robbery najavio je umirovljenje. Uradio je to igrač za kojeg se pisalo da bi bio najbolji mladi krilni napadač na svijetu da nema jednog ogromnog "ali". Kada se govorilo o 22-godišnjem Kingsleyju Comanu, obavezno bi nakon spomenute tvrdnje i suprotnog veznika dolazilo objašnjenje u obliku njegovog nerazdvojnog suputnika - teških ozljeda.

Sjajan mladi nogometaš, koji je do 19. godine već igrao za PSG, Juventus i Bayern, imao je kronične probleme s ozljedama. Bio je češći gost operacijskih dvorana nego svlačionica i terena. Činjenica je da je zbog vještine, brzine i neuhvatljivosti često na udaru grubih suparničkih startova, ali i da je ostalim "ranjavanjima", koja nisu bila uzrokovana suparničkim nasrtajima, pokazao da je sklon ozljedama.

Kada je najavljivao umirovljenje imao je 22 godine i vrijedio 50 milijuna eura

Francuz je u Bayern došao u ljeto 2015. na posudbu iz Juventusa, a najbolji njemački klub otkupio ga je u ljeto 2017. za 20 milijuna eura. Kada je najavljivao umirovljenje, njegova vrijednost procjenjivala se na 50 milijuna eura, a bila bi još viša da nije općepoznatog razloga.

Zbog tri teške ozljede propustio je SP, naslov prvaka svijeta i status prvotimca Kovačevog Bayerna

Coman je zbog ozljede ligamenta, koja ga je zadesila nakon dvije teške ozljede gležnja, 2018. propustio SP i naslov prvaka svijeta s Francuskom, a za Bayern je od početka do sredine sezone 2018./2019. odigrao samo pet utakmica. Ali nijednu od početka do kraja. 

Ni ove sezone Comana nisu poštedjele ozljede. Međutim, za njegove kriterije propustio je "samo" 11 utakmica zbog ovog razloga. Ipak, u finalu Lige prvaka je dobio priliku umjesto dotadašnjeg prvotimca Perišića i spektakularno ju je iskoristio.

Pročitajte više