FUTSAL

Nastao novi futsal klub. Surađivat će s Rijekom, za njega će igrati samo domaći dečki

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KVARNER je dobio novi malonogometni klub. U suradnji s HNK Rijekom osnovan je i Hrvatski malonogometni klub Rijeka. 

Hrvatska futsal scena tako dobiva još jednu jaku ekipu s ozbiljnim namjerama, u kojoj će se mjesto trebati zaslužiti. Podizanjem kvalitete regionalnih amaterskih liga proizašli su novi talenti, koji će pod vodstvom stručnog stožera proći rigorozne pripreme i selekcije kako bi novoosnovani futsal klub s ponosom mogao braniti riječke boje u predstojećim izazovima.

"Ideja se motala po glavi duže vrijeme, ali je okidač bio taj kad je naša futsal legenda Dalibor Radusin 'Malac' rekao da razmišlja o istoj stvari i da bi htio da pokrenemo cijelu priču. Uz njegovu potporu znao sam da imam čovjeka s kojim mogu u takvu priču krenuti jer nema igrača na ovom prostoru koji njega ne poštuje i ne slijedi na terenu", kaže Vedran Frelih, predsjednik HMNK Rijeka.

Hrvatska futsal scena je jaka i probiti se do vrha sigurno neće biti lako. HMNK Rijeka svoju bitku počinje u 2. HMNL-u – Zapad. "Tako je! Dobili smo i službenu potvrdu da krećemo s natjecanjem od 2. HMNL-a i obavili smo sve potrebne radnje da s natjecanjem možemo krenuti već od naredne sezone", tvrdi Frelih. HMNK Rijeka s treninzima je počela 2. kolovoza i mora dosta toga nadoknaditi za drugim ekipama. Svi igrači ekipe dolaze iz Primorsko-goranske županije. Odluka kluba je prvo probati s domaćim dečkima pa vidjeti što vrijeme nosi. Pohvalno je što HMNK Rijeka od prve sezone u natjecanje kreće s juniorima i kadetima, dok joj je iduće sezone cilj otvoriti pravu futsal akademiju.

Pročitajte više