Esport

Nastavak dinastije: Faker i SKT T1 ponovo na vrhu

Foto: Riot Games

TROSTRUKI svjetski prvaci SK Telecom T1, koje predvodi najbolji League of Legends igrač svih vremena Lee "Faker" Sang-hyeok, ponovo su osvojili korejsko prvenstvo nadigravši u finalu Griffin s uvjerljivih 3-0. Nakon izbivanja s trona prošle godine, SKT T1 ponovo izgleda kao ponajbolja ekipa na svijetu. 

>Zašto Hrvatska nema esport ligu kao Srbi, Slovenci, Bosanci i cijela regija?

Proljetna sezona League of Legends prvenstva polako se završava u svim dijelovima svijeta. U subotu ujutro SKT T1 osvojio je titulu u Južnoj Koreji nakon poprilično jednostranog finala. Iako je u regularnom dijelu sezone Griffin zauzeo prvo mjesto na ljestvici, u doigravanju je SKT T1 bio za dvije klase bolji. U polufinalu su prvo deklasirali Kingzone s 3-0, a zatim istim rezultatom u finalu nadigrali Griffin. Sedmi je to put od 2012. da SKT T1 osvaja LCK.

Bilo je to zanimljivo finale u kojem je Griffin u dva meča izvukao Pantheon-Taliyah duo na botu, što im je u prvom meču donijelo prednost u ranim fazama igre, ali SKT T1 vraća se boljom koordinacijom i individualnom igrom. U trećem meču Griffin je pokušao istu taktiku, ali ponovo bezuspješno. Faker je pokazao da lošiji rezultati njegove ekipe prošle godine nisu ostavili previše traga te da s pravom cilja na još jednu svjetsku titulu. Jedna od najvećih dinastija u esportu uopće tako dobiva novi nastavak.

Foto: Riot Games

Sjeverna Amerika svog će prvaka dobiti u večeri sa subote na nedjelju kada igraju Team Liquid i Team SoloMid, dok će se europsko finale između Origena i G2 Esportsa igrati u nedjelju u 17:00. 

 

Pročitajte više