NAVIJAČ SA ŠIPKOM PROGOVORIO Evo zašto je uletio u teren

Foto: Pixsell / M. Čikotić 

DOMINIK MAMIĆ, 22-godišnjak iz Cerića kraj Vinkovaca, tijekom subotnjeg derbija na Poljudu između Hajduka i Rijeke, preskočio je ogradu na sjevernoj tribini, pokupio hvataljku za baklje i uletio na travnjak. Natjeravao je suca Marija Zebeca, pa se uputio nazad prema Sjeveru. Rukama je podizao atmosferu, a Sjever mu je skandirao.

Maskiranog Mamića mirno su gledali zaštitari, a policija je tek naknadno intervenirala. 22-godišnjak im se potom mirno predao.

Tijekom policijske obrade odbio je alkotestiranje. Priveden je na splitski Prekršajni sud uz optužni prijedlog za tri prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i jedan prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Tada se službeno i očitovao o incidentu. Prekršajnom sucu je kazao:

"Navijač sam Hajduka. Nakon penala, revoltiran suđenjem, otišao sam do terena."

Sudac je Mamiću odredio zadržavanje u zatvoru na Bilicama u trajanju od 15 dana, a ima 30 dana da napiše i objavi presudu. Mamić po zakonu ne može dobiti više od 120 dana zatvora, no policija je zatražila da mu se odredi i zabrana dolaska na utakmice u razdoblju od dvije godine.

Nije poznato čime se Mamić bavi. Dosad nije osuđivan zbog navijačkih izgreda. U zatvoru su ga danas posjetili brat, polubrat i prijatelj. Nadaju se da će ga brzo pustiti van.

>>> OPŠIRNIJE: Tko je maskirani navijač s Poljuda i zašto ne odgovara kazneno 

 

Pročitajte više