HNL

Navijač Slaven Belupa od kojeg i Zekića boli glava je neonacist Dražen Keleminec

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

SLAVEN BELUPO je klub koji nema osobitu podršku navijača, o čemu je trener Zoran Zekić više puta govorio otkako je preuzeo koprivničkog prvoligaša. No u posljednjih nekoliko kola pojavio se jedan navijač koji je neumorno bubnjao i vikao. Podržavao je svoj klub i pritom živcirao brojne gledatelje - kako na stadionu, tako i pred televizijom.

"A što da kažem? I mene je malo glava boljela od toga, ali da ima 10-15 ljudi uz sebe, ne bi bio toliko nadmoćan. Raritet je da smo bili prvi put dominantni na gostujućoj tribini od 1997. godine, kada je klub ušao u prvu ligu. Nama je svaki navijač važan, svaka takva neobična situacija, jer se, ako ništa drugo, barem piše o nama. Nama puno znači i kada nam dođu i djeca i nešto viču. Neka bubnja čovjek", rekao je Zekić na konferenciji uoči utakmice 35. kola Prve HNL.

Riječ je o Draženu Kelemincu, predsjedniku Autohtone - Hrvatske stranke prava, opskurne krajnje desne stranke koja je najpoznatija po marširanju u crnim uniformama i isticanju ustaškog pozdrava "Za dom spremni". U prosincu prošle godine urlao je na Mostove saborske zastupnike Ninu Raspudića i Nikolu Grmoju. 

"Vi ste za HDZ! Referendum je prevara hrvatskog naroda. Je, je, ti si prevara. Kaj ste radili? Jeste vi potpisivali dvaput s HDZ-om? Jeste vi? Jeste vi javno-bilježnički pisali da nećete sa SDP-om i HDZ-om? Prevara, prevara! To lažu. Lažu! Referendum je laž!" rekao je, među ostalim, tada Keleminec. 

Puštao pse na mještane Srba, vrijeđao policiju, isticao ustaška obilježja

Keleminec je, također, objavio kako je protiv novinara i kolumnista Borisa Dežulovića podnio kaznenu prijavu zbog poticanja na nasilje i mržnju u kolumni koja je pod nazivom "Je** vas Vukovar" objavljena na portalu N1 televizije.

Palio je Keleminec i srpski tjednik Novosti, a izazvao je i incident u Srbu, gdje Srpsko narodno vijeće obilježava Dan ustanka. U srpnju 2021. Milorad Pupovac rekao je da je Keleminec uznemiravao stanovnike Srba, istaknuo ustaška obilježja, mokrio po Srbu i puštao pse na mještane.

Godine 2018. krenuo je prema Jasenovcu sa svojim istomišljenicima. No do komemoracije za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti nije uspio doći jer ih je policija zaustavila u mjestu Uštica, u općini Jasenovac. Kada ih je policija zaustavila, Keleminec je vrijeđao i omalovažavao policajce pa je uhićen. Policija je pri uhićenju primijenila silu, nakon čega je Keleminec uz optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira odveden na nadležni prekršajni sud.

 

Pročitajte više