TRANSFERI

Navijači Boca Juniorsa poludjeli za De Rossijem, klub sprema spektakularan doček

Foto: Getty Images, EPA

NAKON skoro dva desetljeća u Romi, a protekle dvije, nakon umirovljenja Francesca Tottija, i s kapetanskom trakom oko ruke, Daniele De Rossi napustio je jedini klub za koji je igrao. S 35 godina, kad već odlazi, nije mu na pamet padala penzija, trenerska klupa ili direktorska fotelja, nego je odlučio nastaviti igrati u jednom od najtemperamentnijih okruženja na svijetu.

De Rossi ide u Boca Juniors, kultni argentinski klub koji je europskom nogometu dao brojne velikane, a sad je konačno došao red da mu jednog uzme.
Rimski gladijator će, piše La Gazzetta dello Sport, u Buenos Aires stići u idućih 48 sati, a među tamošnjim navijačima već je zavladala prava ludnica. Argentinski mediji i društvene mreže zatrpani su De Rossijem i montažama bivšeg talijanskog reprezentativca u Bocinom dresu s brojem 16.

Zbog svega toga u klubu razmišljaju u spektakularnom predstavljanju na La Bomboneri, otvorenom za navijače, kao što običava činiti Real Madrid sa svojim pojačanjima.

De Rossi bi trebao potpisati ugovor na osam mjeseci i u tom razdoblju zaraditi 800.000 eura. Dakle, ne ide zbog novca, nego zbog gušta. Ostat će do kraja argentinske ligaške sezone, ali puno mu je važnije to što će dobiti priliku za osvajanje Cope Libertadores, što je zajednički san i njemu i njegovu novom klubu koji u tom natjecanju nije otišao do kraja od 2007. godine.

Boca je prošle sezone izgubila u finalu od najvećeg rivala River Platea pa joj je ove sezone to najveći cilj koji, pišu Talijani, nadilazi granice sporta i postaje pitanje života. Nokaut-faza počinje idućeg tjedna, a s Riverom se Boca može sastati u polufinalu.

Gazzetta piše i da je De Rossiju ovakvu odluku omogućio i sređeni privatni život. 

"Daniele može odlučiti što god hoće", prenosi Gazzetta odgovor De Rossijeve supruge Sare Felberbaum jednom argentinskom navijaču na Instagramu. Spominje i objavu njegove bivše supruge Tamare, koja je objavila fotografiju s rođendana njihove kćerkice Gaie. Na njoj su Gaia i Daniele, ali i Tamarin novi partner Stefano te sadašnja De Rossijeva supruga i njihovo dvoje djece, Olivia i Noah. Svi sretni i nasmiješeni. Gazzetta tvrdi da je baš takav sretni život omogućio De Rossiju da donese odluku kojoj je najveći cilj izazvati još veću sreću.

Pročitajte više