Premier liga

Navijači Burnleyja spremali pjesme za Oršića. Sad ne kriju razočaranje

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

NAVIJAČI Burnleyja bili su uvjereni da će Mislav Oršić iz Dinama doći u njihov klub, ali kasnije su se razočarali nakon što je zagrebački klub na svojim društvenim mrežama potvrdio da je transfer propao. Englezi su bili spremni dati oko 10 milijuna eura.

Burnley je bio i više nego ozbiljno zainteresiran za Oršića, osobito nakon što je Chrisa Wooda prodao Newcastleu za 30 milijuna eura. Sean Dyche tražio je jednog krilnog napadača i jednu špicu, a Oršić im je financijski bio vrlo povoljan jer bi za takvog igrača iz Premier lige morali platiti najmanje dvostruko više.

Posvećivali su mu pjesme

Navijači kluba su se nadali da će Oršić stići na Turf Moor te zaigrati u napadu uz Maxwela Corneta i Wouta Weghorsta, koji je danas stigao iz Wolfsburga za 14 milijuna eura. Neki od navijača su se pitali koje će pjesme pjevati Oršiću, a jedan od njih je napisao pjesmu koja je skupila više od tisuću lajkova na Twitteru.

No, izgleda da će Burnley večeras do ponoći, kada završava zimski prijelazni rok, morati pronaći drugo rješenje. Navijačima najviše smeta što je klub predugo čekao da riješi situaciju vezanu za Oršića. Nije problem samo što hrvatski nogometaš neće potpisati za njihov klub već što su sad male šanse da će umjesto njega doći netko drugi.

"Razočaran sam"

Burnley je svjestan da mora biti jači u ostatku sezone, jer ga čeka teška borba za ostanak. Trenutno je posljednji na tablici s 12 bodova, četiri manje od Norwicha, prvog kluba iznad zone za ispadanje. No, Burnley ima četiri utakmice manje od Norwicha, tri od Newcastlea i dvije od Watforda.

"Najblaže rečeno, razočaran sam. Ali, znao sam, tako je to kad sve radimo u zadnji tren", napisao je jedan od navijača na Twitteru, a njemu se pridružio još jedan simpatizer kluba: "Nevjerojatno je koliko smo vremena potrošili na Oršića. Nadam se da jaja nisu bila u samo jednoj košari."

"Za njega nismo ni znali do prije dva tjedna"

Jedan od navijača je objavio dvije fotografije. Prva prikazuje radosno lice navijača koji neprestano provjerava Twitter, čekajući da se transfer realizira, dok je drugi uplakan nakon što je saznao da posao propao.

No, bilo je i onih koji nisu tugovali. Tako je jedan od komentara glasio: "Budimo iskreni, za Oršića nitko nije ni znao do prije dva tjedna. Idemo dalje...Nije kriv klub, poduzeli su ljudi sve što su mogli. Što je, tu je, sad trebamo stati iza igrača koji su ostali. Veliki Tesco (poznati engleski trgovački lanac) i život u šumi kod Burnleyja očito nisu bili dovoljno privlačni za Oršića."

Pročitajte više