Navijači će vratiti dug; počinje prodaja dionica Hajduka!

ČLANOVI Hajdukove skupštine ponudili su senzaciju; sljedeće sezone klub bi konačno trebao poslovati  u plusu i s deblokiranim računom, a znatan udio pripao bi njegovim navijačima. Potvrdio je to Glasu Dalmacije jedan od čelnika Skupštine Mirko Klarić, najavivši kako sljedećeg tjedna kreće učlanjenje navijača u Hajduk. Navijači su ti koji će imati prioritet kupnje dionica, a ne Grad Split kako se smatralo dosad. Klarić predviđa da će se u Hajduk učlaniti najmanje 50 tisuća navijača koji će biti spremni kupiti barem jednu dionicu.

"Iznos duga je u ovom trenutku oko 288 milijuna kuna, od čega na državu otpada 242 milijuna. Od preostalih 46 milijuna, nagodbom s Komercijalnom bankom će se doći do 20 milijuna kuna duga manje, a preostali iznos od oko 25 milijuna će se prikupiti prodajom dionica na koje će imati prioritet, ne država kako se smatralo, već članovi kluba. Navijači, odnosno članovi kluba, bi dobili puno veći udio nego što su i sami očekivali", potvrdio je Klarić, dodajući kako će nakon izrade elaborata znati točni odnosi.

Elaboratom će se utvrditi temeljni kapital, broj dionica te njihova cijena. U petak će Hajduk dobiti rješenje o početku preoblikovanja. U prvom krugu Grad će upisati jedan dio dionica, u vidu korištenja dijela stadiona. U drugom krugu pravo prvenstva kupnje udjela imat će isključivo članovi kluba.

"Od idućeg tjedna kreće opsežna medijska akcija za učlanjenje u Hajduk. Očekujemo veliki broj upisa, vjerujemo kako će se javiti najmanje 50 tisuća navijača koji će biti spremni kupiti barem po jednu dionicu. Trudit ćemo se da cijeli taj proces bude završen do početka iduće sezone, kako bi u novo natjecanje Hajduk ušao s novim ustrojem i upravljačkim strukturama", kazao je Klarić.

Također, rečeno je da nijedan igrač ne bi trebao biti prodan u svrhu podmirivanja dugova.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više