Navijači talijanskog kluba nakon poraza tražili predsjednika. Sakrio se u svlačionicu

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKA Brescia nalazi se na samom dnu Serie B osam kola prije kraja sezone i djeluje kao izvjestan putnik u treći rang natjecanja. Još 2020. bili su dio elite, ali nakon dvije sezone provedene nadomak nove promocije upali su u veliku rezultatsku krizu.

Najnoviji poraz, onaj od Genoe rezultatom 0:3 na domaćem terenu, nekim je navijačima bio kap koja je prelila čašu. Talijanski mediji pišu kako je navijačka grupa Curva Nord nešto prije isteka utakmice napustila stadion i okupila se na trgu iza tribine gdje su se mogle čuti uvredljive pjesme na račun predsjednika kluba Massima Cellina.

"Stvorena je atmosfera terora"

Neki su u svom gnjevu otišli i korak dalje pa su nakon utakmice pretraživali stadion Mario Rigamonti kako bi pronašli Cellina i obračunali se s njime. Predsjednik se zbog toga zaključao u svlačionicu iz koje nije izašao dok se situacija nije smirila.

"Stvorena je atmosfera terora. Nema potrebe da me napadate verbalno ili fizički kao što se dogodilo prije nekoliko dana, a probleme ću otkloniti što je prije moguće", izjavio je nedavno predsjednik Cellino, inače i bivši vlasnik Leeds Uniteda.

Brescia trenutno ima 28 osvojenih bodova, pet manje od Perugie koja je na 15. mjestu tablice, tj. prva iznad zone ispadanja. U sljedećem kolu Brescia gostuje kod Ascolija. U dosadašnjem dijelu sezone ostvarila je šest pobjeda, 10 remija i 14 poraza u 30 prvenstvenih kola.

 

Pročitajte više