Navijači zgroženi cijenama hrane i pića u Kataru

Foto: Facebook

NAVIJAČI pristigli u Katar na Svjetsko prvenstvo koje počinje za dva dana užasnuti su cijenama hrane i pića. Poznato je da je Katar skup, ali očito su SP tamo shvatili kao idealnu priliku za dodatnu zaradu. Footy Food, stranica na Fejsu o kojoj smo već pisali, objavila je slike izgleda, veličine porcija i cijena hrane u fan zonama u Dohi.

Tamo se naime (kao i u hotelima u kojima će biti smješteni navijači) može prodavati i konzumirati alkohol. Unošenje i ispijanje tih pića neće biti dozvoljeno na stadionima. Međutim, čaša navijačkog piva u Kataru, koje mogu kupiti samo osobe starije od 21 godine uz predočenje dokumenta sa svjedočanstvom o dobi, košta oko 104 kune.

Najviše reakcija izazvao je omiljeni kombo od burgerića, nazvanog tako jer dosta je malen, i male pive. Cijena mu je oko 215 kuna. Kao što vidite na fotografiji, osim što je malen, burger je i oskudno opremljen te je očito suspektne kvalitete.

Međutim, sve to ne priječi organizatore da deru navijače cijenama. Očito je to i po cijeni grčke salate. Točnije, salatice. Ova sićušna porcija povrća sa samo jednom vidljivom kockicom sira košta oko 77 kuna.

Pročitajte više