navijači

Navijačka scena bijesna zbog tretmana Torcide u Osijeku: "To je već normalno''

Foto: Facebook

HRVATSKA navijačka scena pobjesnila je tijekom i nakon nedjeljnog prvenstvenog ogleda Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu (0:1).

S obzirom na sigurnosne provjere, popriličan broj Hajdukovih navijača s kupljenom ulaznicom gostujućoj tribini pristupio je tek početkom i tijekom drugog poluvremena. Pojedincima je, pak, bio zabranjen pristup stadionu. 

Scene u Osijeku nisu izuzetak. U Hrvatskoj je već tradicija da su glasovitije navijačke skupine poput Bad Blue Boysa i Torcide te Armade i Kohorte na gostovanjima prinuđene na kašnjenja zbog detaljnijih pretresa.

"U Osijeku je već postalo 'pod normalno' da gostujući navijači imaju poseban tretman te dobar dio njih na stadion uđe u drugom poluvremenu. Naravno, brižni domaćini uredno naplate kartu po cijeni od 60 kuna. S druge strane predsjednik HNS-a gleda utakmicu domaće lige u obilježjima kluba”, glasi objava na Facebook profilu Tifo Tribina.

Akteri navijačkih krugova zbog nedjeljnih događaja oko Gradskog vrta na društvenim su se mrežama zgražali nad viđenim tretmanom.

“60. minuta utakmice… Proputuješ 500 plus kilometara. Dođeš prije početka utakmice, uđeš u 70. minuti. Gdje to? Pa, samo i jedino moguće u RH!” objavila je Facebook stranica Hrvatske navijačke skupine.

"Poluvrijeme u Osijeku, a slika van stadiona već standardna s ovog gostovanja. Cijena ulaznice 60 kuna", priopćile su Hajdučke vijesti na Facebooku.

Pročitajte više