NBA: Artest suspendiran do kraja sezone

VODSTVO NBA lige zaključilo je da je igrač Indiane Ron Artest glavni krivac za tučnjavu koja je izbila na utakmici u Detroitu, a u kojoj su sudjelovali i gledatelji. To se može zaključiti iz kazne koja mu je izrečena. Artest je suspendiran do kraja sezone.

Artest će propustiti 73 utakmice regularnog dijela sezone, a ostat će i bez godišnje plaće. To je najduža suspenzija u povijesti lige. Dosad je rekorder bio Latrell Sprewell, koji je zbog davljenja trenera P.J. Carlesima 1997. morao izbivati na 68 utakmica.

Zbog incidenta na utakmici u Detroitu suspenzije su zaradila još osmorica košarkaša. Igrači Indiane Stephen Jackson i Jermaine ONeal dobili su 30, odnosno 25 utakmica zabrane igranja. Anthony Johnson će morati propustiti pet susreta, a Reggie Miller jedan.

Kažnjeni su i košarkaši Detroita, a najviše Ben Wallace koji će pod suspenzijom biti na šest susreta. Kaznu od jedne utakmice zabrane igranja dobili su Chauncey Billups, Elden Campbell i Derrick Coleman.

"Mislim da će izrečene kazne biti dobro upozorenje svima i da se ovakvi događaji više neće ponoviti", izjavio je komesar lige David Stern.

No, to nije jedino što će liga poduzeti. Stern je najavio još neke poteze. "Kao prvo moramo odrediti prihvatljivu granicu ponašanja za navijače. Također, trebamo analizirati sigurnosne mjere koje su na snazi i na kraju trebamo donijeti nova pravila koja će onemogućiti izbijanje sličnih incidenata", napomenuo je Stern.

Pročitajte više