NBA: Detroit i Seattle u polufinalu

Prvaci Detroit Pistonsi i Seattle Sonicsi plasirali su se u 2. kolo NBAplayoffa, dok su Indiana Pacersi stekli prednost od 3:2 u srazu sa Boston Celticsima. L

Detroit je u petoj utakmici kod kuće svladao Philadelphia 76erse sa 88:78 u tvrdoj utakmici u kojoj je odluka pala u zadnjoj četvrtini koju su domaćini dobili sa 28:17. Richard Hamilton (23) je bio čovjek odluke kod Pistonsa sa 10 poena u zadnjoj četvrtini, Chauncey Billups je također dao 23 koša, Tayshaun Prince 14, a najbolji obranbeni igrač lige Ben Wallace završio je susret sa 11 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Allen Iverson je bio jedini igrač Philadelphie koji je mogao nauditi Pistonsima, postigao je 34 poena, no imao je malu pomoć suigrača u napadu - Samuel Dalembert (11,10 skokova) i Chris Webber (11, 9 skokova) ipak su dali premalo za pobjedu.

"Pistonsi su najbolja momčad protiv koje sam igrao ove sezone. Kod njih svako zna svoju ulogu i odrađuje je za dobrobit momčadi. Nije im stalo tko će postići koliko poena ili tko će biti igrač utakmice. Tako se osvajaju naslovi", kazao je Iverson o Pistonsima koji u polufinalu Istoka čekaju boljega iz dvoboja Indiana-Boston.

Prednost u tom dvoboju imaju Pacersi koji su u Bostonu slavili u petoj utakmici sa 90:85 i poveli u seriji sa 3:2. Indiana je na poluvremenu vodila sa 50:42, a krajem treće četvrtine razlika je bila 15 koševa u korist gostiju. Boston je u završnici sve pokušao ne bi li preokrenuo rezultat, no kada su došli blizu Stephen Jackson (15) je pogodio ključnu tricu za 85:80, a prvi strijelac Celtica Paul Pierce (27) promašio dva forsirana šuta. Jermaine O'Neal je sa 19 poena bio najbolji strijelac Indiane, u čiji sastav se nakon poduže stanke zbog ozljede vratio branič Jamaal Tinsley, koji je u završnici imao dvije oduzete lopte. Sljedeća utakmica igra se u Indianapolisu gdje Boston mora pobijediti ukoliko želi izbjeći eliminaciju.

Seattle SuperSonics su svladali u petoj utakmici kod kuće Sacramento Kingse (122:118) i sa 4:1 ušli u polufinale Zapada gdje očekuju boljega iz dvoboja San Antonio-Denver (3:1). Dvojac Ray Allen (30) - Rashard Lewis (24) najzaslužniji su što će Sonicsi nakon sedam godina opet vidjeti drugo kolo playoffa. Allen je bio nezaustavljiv u cijeloj seriji sa prosjekom od 32 poena.

"Po svaku cijenu smo željeli izbjeći povratak u ARCO Arenu, u toj se dvorani svašta događa. Zato je svatko dao svoj doprinos momčadi, a pritom nije važno je li postigao pet ili 30 koševa", kazao je Allen, koji je 13 sekundi prije kraja postigao pobjednički koš za 122:118.

Peđa Stojaković (38) i Mike Bibby (35) činili su sve da Sacramento ostave u igri, no momčad iz južne Kalifornije ipak je nakon pet godina po prvi puta izletjela u prvom krugu diogravanja.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više