NBA superzvijezda: Radije bih gubio svake godine nego otišao u Warriorse

Foto: EPA

UOČI nove NBA sezone koja počinje 24. listopada mnogi igrači mogli bi promijeniti sredinu zbog tradeova, a nijedan trade svjetska košarkaška javnost ne očekuje koliko onaj Damiana Lillarda, jednog od najboljih bekova ovog stoljeća i superzvijezde Portland Trail Blazersa.

Tridesettrogodišnji Lillard u Portlandu je već 11 godina, odnosno cijelu svoju profesionalnu karijeru i za ekipu čiji je lider skoro jednako toliko u prosjeku ubacuje preko 25 poena. Međutim, toj eri će uskoro doći kraj jer je Lillard od uprave zatražio trade.

Iako bi najviše želio otići u Miami Heat, želi ga još niz ekipa i nije poznato gdje će završiti. Ono što je trenutno jasno je to da novu sezonu neće dočekati kao igrač Portlanda, a sudeći po njegovim izjavama nemaju mu se razloga nadati ni navijači Golden State Warriorsa.

Kritizirao je Duranta

Neki mediji špekulirali su o Lillardovom pridruživanju najuspješnijoj ekipi lige u proteklom desetljeću, budući da GSW dolaze iz njegovog rodnog grada Oaklanda, ali sam igrač koji je 2016. kritizirao Kevina Duranta zbog odlaska u GSW i kreiranje "supertima" stao je na kraj tim nagađanjima:

"Poštujem ono što su napravili u zadnjih osam, devet godina i ja sam očito od tamo. To mi je dom. Ali ja ne mogu biti dio toga… nema smisla. Nikada ne radim ništa slično. Radije bih gubio svake godine prije nego otišao u Warriorse."

Pročitajte više