NBA

NBA zvijezda ne želi se cijepiti i traži religijsku iznimku da može igrati

Foto: AP Photo/Matt York/Guliver

IAKO NBA liga nije cijepljenje protiv covida proglasila obveznim za igrače, u nekim gradovima lokalne vlasti ne dopuštaju ulazak u dvorane ljudima koji se ne žele cijepiti.

Jedan od njih je Andrew Wiggins, čiji Golden State Warriorsi igraju domaće utakmice u San Franciscu, koji je donio takvu odluku.

San Francisco Chronicle piše da bi Wiggins mogao dobiti "religijsku iznimku", ali da gradski Odjel za javno zdravstvo neće ništa komentirati dok mu tu iznimku NBA ne odobri.

Svaka propuštena utakmica koštala bi ga više od 350.000 dolara

"Trenutačno se bavimo pitanjem zahtjeva za religijske iznimke od vakcinacije u mnogim granama, a u sljedećem koraku radit ćemo i s poslovnim i zabavljačkim djelatnostima", najavili su iz Odjela.

Ako Wiggins ne dobije iznimku, neće smjeti igrati na domaćim utakmicama Warriorsa, a svaka propuštena iz tog razloga koštat će ga više od 350.000 dolara.

Nije pomogao ni razgovor sa specijalistom

Warriorsi su svog igrača nedavno poslali liječniku koji se bavi problematikom straha od cijepljenja, ali Wiggins ni nakon razgovora s njim nije promijenio mišljenje.

Wiggins je 2014. bio prvi izbor NBA drafta, a prvih šest sezona proveo je u Minnesota Timberwolvesima. Nikad nije ispunio očekivanja koja se vezuju za prvi pick drafta, ali je u karijeri ipak na prosjeku od 19.5 koševa.

Pročitajte više