ZLATNA LOPTA

Nećete vjerovati kako je za Zlatnu loptu glasao novinar iz Šri Lanke

Foto: EPA-EFE

LIONEL MESSI je sinoć u Parizu osvojio šestu Zlatnu loptu i tako prestigao Cristiana Ronalda koji ih ima pet.

Argentinac je slavio sa 686 bodova, samo sedam više od drugoplasiranog Virgila van Dijka, dok je Ronaldo osvojio treće mjesto s 476 bodova.

Zlatnu loptu dodjeljuje France Football, a u glasanju sudjeluje 176 novinara iz cijelog svijeta. Svaki od njih napiše popis od pet igrača kojima dodjeljuje šest, četiri, tri, dva ili jedan bod. Svake godine u nogometno atraktivnim zemljama bude čudnih glasanja, a ove godine je "pobjednik" kolega Hafiz Marikar iz Šri Lanke koji piše za list Daily News.

Njegov poredak izgledao je ovako:

Izbor Trenta Alexander-Arnolda kao najboljeg na svijetu još se nekako može i shvatiti jer je riječ vjerojatno o najboljem beku trenutačno u nogometu. Osim toga, engleski reprezentativac je s Liverpoolom osvojio i Ligu prvaka i bio jedan od njegovih najboljih igrača.

No, ostatak je vrlo dvojben. Pierre-Emerick Aubameyang imao je vrlo dobru prošlu sezonu i solidno je krenuo ove (43 gola u kalendarskoj godini), ali Arsenal je ponovno bio neuspješan. U prvenstvu nisu uspjeli osigurati Ligu prvaka, a u Europa ligi su u finalu teško stradali od Chelseaja 4:1. Još manje je jasan izbor Antoinea Griezmanna koji ništa nije uspio s Atleticom, a po dolasku u Barcelonu se također nije snašao. Lewandowski unatoč strašnoj statistici nije s Bayernom uspio napraviti iskorak u Ligi prvaka.

Svi ovi igrači, uključujući fantastičnog Barcinoga golmana Marc-Andrea Ter Stegena zaslužuju biti na popisu kandidata, ali je nevjerojatno da novinar sa Šri Lanke u prvih pet nije uvrstio ni Messija ni Ronalda, dvojicu najvećih favorita.

Pročitajte više