Nećete vjerovati kako su glasali novinari iz Mongolije, Kirgistana, Somalije...

Nećete vjerovati kako su glasali novinari iz Mongolije, Kirgistana, Somalije...
Foto: EPA

IZBOR za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta koju je dobio Luka Modrić, obilježio je i niz čudnih odluka glasača.

Od 2016. godine u izboru France Footballa više ne glasaju kapetani i izbornici reprezentacija, već samo novinari iz 180 zemalja. Mnogi od njih postali su hit na društvenim mrežama nakon što su objavljeni kompletni rezultati izbora u kojem je uvjerljivo slavio Modrić.

Tako je Bishkek Taras Hlypenko iz Kirgistana na prvo mjesto stavio Thibauta Courtoisa, a još luđi je izbor Alberta Stanislasa Koumbobacka iz Srednjoafričke Republike koji je najveći broj bodova dao Karimu Benzemi, napadaču koji je prošle sezone u Primeri postigao samo pet golova.

Bizaran je i izbor predstavnice Svetog Kristofora i Nevisa: 1. Neymar, 2. Ramos, 3. Suarez, 4. Alisson, 5. Aguero.

Somalijac Abdiaziz Godah na prvo mjesto je stavio Suareza, a Modrića nije uvrstio ni među pet najboljih. Ignoriranjem Modrića Godah se pridružio novinarima iz Slovenije, Zambije, Bolivije, Bahama, Grenade, Saudijske Arabije... 

Jedini od 180 novinara koji je pogodio kako će izgledati redoslijed najboljih na svijetu je Wee Won-seok iz Južne Koreje.

Kako su svi novinari glasali možete pogledati ovdje

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Luku Modrića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Luka Modrić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara