Nedavno je dobio otkaz u Serie A. Sad Talijani pišu da ga Hajduk želi za trenera

Foto: EPA

HAJDUK u subotu u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a s početkom u 19:10 na praznom Poljudu dočekuje budućeg drugoligaša Rudeša. Sezona je u rezultatskom smislu za Bijele već praktično gotova, a pobjedom bi matematički osigurali treće mjesto i ulazak u kvalifikacije za Konferencijsku ligu iduće sezone. Momčad trenutno vodi trener Jure Ivanković, ali je jasno da će Hajduk tražiti stalno rješenje za iduću sezonu.

U moru špekulacija oko imena novog trenera spominjali su neki vječni kandidati poput Gorana Tomića ili Matjaža Keka, dozivao se natrag bivši trener Valdas Dambrauskas, a novinske stupce je u zadnje vrijeme punio trener Feđa Dudić (41) iz srpskog prvoligaša Radničkog iz Kragujevca. Sada se pojavilo jedno potpuno novo ime, a talijanski portal Calciostyle tvrdi da je kandidat za klupu Hajduka talijanski trener Gabriele Cioffi (48).

Prije dva dana je dobio otkaz u Udineseu

Cioffi je 48-godišnji talijanski stručnjak rođen u Firenzi, a ove sezone je vodio Udinese. Klupu talijanskog prvoligaša je preuzeo u listopadu prošle godine, a smijenjen je prije dva dana nakon poraza 1:0 u gostima kod Verone. Ukupno je vodio 24 utakmice u kojima je ostvario samo četiri pobjede, a Udinese je ostavio na 17. mjestu lige, što je jedno mjesto iznad zone ispadanja. Udinese ima isti broj bodova kao Frosinone na 18. mjestu s time da bivši Cioffijev klub ima utakmicu manje.

Talijan je kao stoper skupio 355 utakmica u nižim rangovima talijanskog nogometa, većinom u Serie B. Najuspješnije igračko razdoblje mu je bilo u sezoni 2006./07. kada je nastupio u 18 utakmica Serie A igrajući za Torino. Karijeru je završio 2012. godine igrajući za Carpi u trećem rangu talijanskog nogometa.

Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Počeo je u Carpiju kao pomoćni trener, a zatim je samostalno vodio niželigaša Gavorrano. 2016. godine bio je pomoćnik Henka ten Catea u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a potom je kao pomoćnik radio u engleskom Birminghamu. Udinese je kao glavni trener prvi put preuzeo 2021. godine i u također 24 utakmice pobijedio devet puta. Na ljeto 2022. godine je naslijedio Igora Tudora i postao novi trener Verone, ali se tamo zadržao samo 10 utakmica te se u listopadu prošle godine vratio u Udinese.

 

Pročitajte više