Nekad velikoj nadi Dinama pukli prednji križni ligamenti koljena

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

KRILNI napadač Antonio Marin (23) prije mjesec dana je napustio Dinamo i priključio se ljubljanskoj Olimpiji, drugoplasiranom klubu slovenske lige s kojim je potpisao ugovor do kraja prosinca 2026. Marin je prije tri i pol godine slovio za jednog od najtalentiranijih igrača Dinama, ali i svijeta u svojoj generaciji. Tada je, s Davidom Čolinom iz Hajduka, nominiran među 100 najboljih mladih nogometaša za prestižnu nagradu Golden Boy.

Bivši igrač Dinama je debitirao za Olimpiju prije deset dana kada je odigrao 45 minuta u remiju 2:2 protiv Rogaške, a prije samo četiri dana je upisao svoj prvi start na gostovanju kod Radomlja u sklopu 21. kola slovenske Prve lige. Gosti iz Ljubljane su slavili rezultatom 1:3, a Marin je zablistao zabivši dva gola u 28. i 58. minuti utakmice.

Marin je ozlijedio prednje križne ligamente koljena

Nažalost, savršen start u novom klubu pokvarila je grozna ozljeda. Marin je na treningu održanom prošlog ponedjeljka doživio ozljedu prednjih križnih ligamenata koljena i za njega je ova sezona gotova, a upitno je kada će se uopće moći vratiti na travnjak. Uobičajeno vrijeme za oporavak je od šest do devet mjeseci.

"U posljednjim sekundama treninga na pomoćnom terenu u Stožicama Antonio Marin osjetio je jake bolove u desnom koljenu. Glasan vapaj strijelca dvaju pogodaka u subotnjoj utakmici s Radomljem odmah je zabrinuo tabor Zmajeva, a brojni pregledi, kojima je 23-godišnji zimski novak idućih sati bio podvrgnut pod budnim okom klupske liječničke službe, potvrdili su najgore.

Antonio Marin ima puknuti ACL. U svijetu nogometa ovakva ozljeda predstavlja dugotrajno izbivanje sa zelenila, a višemjesečna rehabilitacija zahtijevat će i mnogo strpljenja. Datum potrebne operacije još nije potvrđen, no činjenica je da ćemo u NK Olimpija u zahtjevnom razdoblju čvrsto stati uz igrača i pružiti mu svu potrebnu podršku na putu povratka u natjecateljski ritam. Antonio, izdrži!", objavio je ljubljanski klub na svojim web-stranicama.

Pročitajte više