Transferi

Nema ni 18 godina, a već vrijedi 40 milijuna eura. Odabrao je klub u koji želi otići

Foto: Getty Images

EDUARDO CAMAVINGA igra na poziciji zadnjeg veznog u Rennesu i ove sezone skupio je 25 nastupa u Ligue 1. Njegova cijena prije dolaska korone iznosila je čak 42 milijuna eura, iako će tek u studenome ove godine proslaviti 18. rođendan. Trenutno, prema Transfermarktu, on košta 37,5 milijuna eura.

Takva cijena dovoljno govori o tome koliku pažnju privlači ovaj tinejdžer koji se nalazi na meti najvećih svjetskih klubova. On se smatra najvećim otkrićem francuskog nogometa nakon Kyliana Mbappéa.

Predsjednik Rennesa Francois Pinault nema namjeru prodavati Camavingu čiji ugovor s klubom ističe 2022. godine. Veliki razlog zašto u Rennesu žele zadržati Camavingu jeste plasman kluba u kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone.

Međutim, poziv iz Madrida bilo bi teško odbiti, posebno zbog toga što talentirani tinejdžer želi igrati upravo u Realovu dresu.

"Voli Zidanea i Madrid", navodno su kazali ljudi bliski Camavingi, prenosi španjolski As.

Isti španjolski list navodi da bi Real, u slučaju da krene po tinejdžera, trebao prodati Jamesa Rodrigueza, Garetha Balea, Mariana i Odriozolu.

Za Real je jako važno to što Camavinga ima francusko državljanstvo tako da ne bi imali problem dodatnog "stranca", jer u klubu već imaju nekoliko igrača koji se tretiraju kao "stranci", a to su Vinicius, Rodrygo, Reinier, Militao, Kubo...

U vezi s dovođenjem francuskog veznjaka dovode se Juventus i Paris Saint-Germain, a cijena koja se ranije spominjala iznosila je 50 milijuna eura.

As navodi da već postoje kontakti između igračeva agenta i Reala, ali kontakta između dvaju klubova još nije bilo.

Pročitajte više