"Nema povlačenja, to nije Hrvatska!" Srna otkrio dogovor iz svlačionice

Foto: Hina, Getty Images / Guliver image 

"NAJBITNIJA je pobjeda, posebno u prvoj utakmici. Ovo nam puno znači, ovo je veliki korak. No, treba ostati na zemlji. Pokazali smo danas koliko možemo, šteta što nismo zabili još dva-tri gola. Djelovali smo jak dobro u obrani i napadu. Turska je imala svega jednu pravu šansu", u dahu je s terena Darijo Srna ponudio prve reakcije nakon pobjede na otvaranju Eura.

Hrvatska je pobijedila 1:0 i uputila čak 18 udaraca prema golu protivnika. Mogla je zabiti još, ali važni su bodovi i dobar dojam. Srna je otkrio dogovor iz svlačionice. Hrvatska je vodila golom Modrića, no povlačenje nije dolazilo u obzir. U nastavku je istrčala još opasnija. 

"Ako se povučemo to nije Hrvatska, mi smo pravi kada imamo loptu u nogama. To smo kazali jedni drugima u svlačionici" 

Srna se na kraju zahvalio navijačima. 

"Hvala na podršci, očekujemo ih i na drugoj utakmici. Idemo zajedno po novu pobjedu" 

Modrić: Nismo bahati ni prepotentni, ovo je početak 

"Od početka smo ušli kako smo se dogovorili i onako kako znamo. Vidjelo se to na terenu, bili smo puno bolja ekipa od Turske. Mogli smo zabiti još barem tri pogotka, ali najbitnije je da smo se napunili samopouzdanjem", kazao je Luka Modrić koji je zabio sjajan gol kroz ruke turskom vrataru. 

"Centaršut se odbio na nekih 20 metara, pogodio sam je volejom jako dobro. Sreća da je ušlo"

"Istina je da smo se na poluvremenu dogovorili kako bi bilo pogubno povući se. Stvorili smo mnogo šansi u nastavku, pogodili tri stative, više od toga nismo mogli tražiti. Zadovoljni smo. Nije bilo panike niti za to ima razloga. Svjesni smo kvalitete koju imamo. Nismo bahati ni prepotentni, ovo je tek početak i prva utakmica. Moramo ovako nastaviti. Hvala navijačima na podršci. Kada imamo takvu vojsku iza sebe njihov huk gura nas dalje kada ponestane snage" 

VIŠE REAKCIJA:

>>> Subašić na Parku prinčeva slavio u majici s likom Hrvoja Ćustića  

>>> Čačić: Cijeli svijet uvjerio se da smo civilizirana nacija 

>>> Jeličić i Tudor oduševljeni: Bravo Luka, bravo Hrvatska! 

>>> Pogledajte kako je Bilić reagirao na Modrićev gol  

Pročitajte više