VIDEO Boston na pragu drugoga kruga, neočekivani junak zabio 38 poena

Foto: Profimedia

BEZ SVOG najboljeg igrača Jimmyja Butlera Miami Heat ipak ne može kreirati senzacije kakvima je lani došao sve do velikog finala. Boston Celticsi uvjerljivo su dobili drugu uzastopnu gostujuću utakmicu te se s vodstvom 3:1 vraćaju kući, gdje će u noći sa srijede na četvrtak imati priliku dovršiti posao u prvom krugu doigravanja.

Nakon što je Heat senzacionalno napravio break u drugoj utakmici, Boston je uzvratio s dvije uvjerljive pobjede u Miamiju. Sinoćnji rezultat 102:88 nije ogledalo viđenog na parketu, Celticsi su imali i 28 poena razlike, a domaćini su tek u završnici ublažili poraz.

VIDEO: Arena Sport

White zabio 38, Porzingis se ozlijedio

Ovaj put najveće zvijezde Celticsa bile su u drugom planu, a eksplodirao je Derrick White s rekordom karijere od 38 poena, pogodivši pritom osam trica. Jayson Tatum zabio je 20 uz 11 skokova, a Jaylen Brown 17 poena. Kod Heata su se istaknuli Bam Adebayo s 25 poena i 17 skokova, Tyler Herro postigao je 19, a Caleb Martin 18 poena.

No, Celticsima je slavlje pokvarila ozljeda Kristapsa Porzingisa, koji je zbog beskontaktne ozljede završio večer već u prvom poluvremenu. Iako se na početku strahovalo od ozljede Ahilove tetive, ispostavilo se da je latvijskom centru stradao desni list. Ne zna se koliko je ozljeda ozbiljna, ali Porzingis je dvoranu napustio u medicinskoj čizmi.

Pročitajte više