Neporaženi hrvatski boksač borit će se za upražnjenu WBC-ovu titulu

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Luka Plantić u travnju će u Njemačkoj imati borbu za naslov internacionalnog prvaka WBC-a u supersrednjoj kategoriji, ali ne s protivnikom s kojim se očekivalo. Trebao je boksati s Talijanom Ivanom Zuccom, ali on se povukao iz borbe te mu je WBC oduzeo pojas. Plantić će se tako za upražnjenu titulu boriti s Englezom Jackom Cullenom.

"Ispalo je odlično za mene jer je Cullen poznatiji od Zucca, radio je s Eddiejem Hearnom i DAZN-om", rekao je Plantić, 27-godišnjak sa savršenim omjerom 7-0 u profesionalnoj karijeri, koji uključuje šest pobjeda nokautom.

Dvaput obranio Silver pojas

Plantić je u prosincu 2022. jednoglasnom odlukom sudaca u Solinu pobijedio Khorena Gevora i osvojio WBC-ov Silver internacionalni pojas, koji je od tada dvaput obranio, a nakon posljednje pobjede nad Diegom Ramirezom, također u Solinu, dobio je garanciju da će mu sljedeća borba biti za pravi pojas.

Protivnik mu je trebao biti Talijan Ivan Zucco, ali on se povukao, pa će Plantić za upražnjenu titulu boksati s Englezom Jackom Cullenom, puno iskusnijim boksačem s omjerom 22-5-1, rangiranim na 23. mjesto Boxrecove ljestvice.

Meč će se održati 6. travnja u Frankenstolz Areni u gradiću Aschaffenburgu u blizini Frankfurta. Plantiću će to biti peti meč u Njemačkoj, a sve tri ostale odradio je u Solinu.

Pročitajte više