Neredi nakon nogometnih utakmica u Motaru i Čitluku

DVIJE su osobe, navijači nogometnog kluba "Sarajevo", ozlijeđene u srijedu na večer u neredima u Mostaru nakon utakmice tog kluba s domaćinom hrvatskim nogometnim klubom "Zrinski", priopćilo je danas prijepodne Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačkoneretvanske županije.

Nogometaši "Sarajeva" su u toj utakmici pobijedili nogometaše "Zrinskog" sa 2:0. Kako se navodi u policijskom izvješću petnaestak navijača mostarskog kluba napalo je četvoricu navijača "Sarajeva", a samo pravovremenom intervencijom policije izbjegnut je veći incident.

Također se navodi da je kasno sinoć skupina navijača "Zrinskog" zapalila vozilo jednog navijača "Sarajeva" koje je u cijelosti izgorjelo. Dodaje se, kako je prethodno navijač morao pobjeći iz auta jer ga je napala skupina navijača "Zrinskog".

U tijeku je pronalaženje i utvrđivanje identiteta počinitelja, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću MUP-a Hercegovačkoneretvanske županije.

Neredi su izbili sinoć i u Čitluku nakon nogometne utakmice između domaćeg "Brotnja" i zeničkog "Čelika", a koja je završila neodlučnim rezultatom 1:1, čime su čitlučki nogometaši jedno kolo prije završetka prvenstva dovedeni u opasnost mogućeg ispadanja iz Prve lige BiH.

Nakon utakmice skupina navijača "Brotnja" kako se navodi u policijskom priopćenju, napala je suca te razbila vjetrobransko staklo na autobusu kojim su doveženi nogometaši iz Zenice.

(Hina) pg im

Pročitajte više