Neredi prekinuli utakmicu u Turskoj

PET je osoba ozlijeđeno u neredima koji su započeli tijekom prvenstvene utakmice između Diyarbakirspora i Bursaspora, a nastavljeni nakon prekida u 17. minuti.

Diyarbakirspor, koji se nedavno spominjao kao nova destinacija Hrvoja Vejića, trenutačno se nalazi u zoni ispadanja iz turskog nogometnog prvenstva, a u subotu su dočekivali drugoplasiranu momčad lige.

Pri rezultatu 0:0 glavni sudac utakmice prekinuo je dvoboj nakon što je jedan od njegovih pomoćnika dobio udarac u glavu bačenim predmetom s tribina.

Po prekidu utakmice započeo je kraval koji je preseljen izvan stadiona. Policija je morala uredovati suzavcima, a epilog nereda petorica su ozlijeđenih.

Pozadina novih nereda može se pratiti u prošlosti, jer ovo nisu prvi neredi koji su izbili na utakmici ova dva kluba. Pogotovo se to tiče Diyarbakirspora koji ima problem sa svojim navijačima, a iz kluba su ranije znali slati upozorenja protivničkim navijačima da ne dolaze u goste, jer bi moglo biti opasno. Sve je, naravno, popraćeno političkim porukama, jer je glavni razlog netrpeljivosti navijača na etničkoj razini.

Pročitajte više