Nestvarne Haalandove brojke, uskoro ruši povijesni rekord

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je vodeći sastav druge engleske lige Burnley sa 6:0 i tako izborio polufinale FA kupa. Ponovno je briljirao Erling Haaland koji je postigao prva tri gola na utakmici. Haaland je nastavio sa sjajnom formom te je nakon pet golova RB Leipzigu u Ligi prvaka prije četiri dana zabio nova tri već u sljedećoj utakmici u kojoj je nastupio. Zasad je na 42 gola u 37 odigranih utakmica za City i na pragu novog povijesnog rekorda.

Naime, već u svojoj prvoj sezoni igranja u Premier ligi 22-godišnji norveški napadač uspio se ugurati u elitno društvo nogometaša koji su nastupajući za klubove iz najjače engleske lige zabili 40 ili više golova po sezoni. Rekorderi su Ruud van Nistelrooy (Manchester United 2002./2003.) i Mohamed Salah (Liverpool 2017./2018.) s po 44 gola.

Čudesne brojke

Posebno je Haaland impresivan gledaju li se utakmice u kojima je postigao tri ili više pogodaka. Takvih je u ovoj sezoni zabio već šest, što je više nego što su ih zabili svi ostali igrači koji nastupaju u Premier ligi.

Uz pet RB Leipzigu u Ligi prvaka, do hat-tricka je stizao u ogledima protiv Crystal Palacea, Nottingham Foresta, Manchester Uniteda i Wolverhamptona u Premier ligi te danas protiv Burnleyja u FA kupu. 

Sve te utakmice Haaland je igrao na Etihadu, a onda otud i podatak da je zabio više hat-trickova u Manchesteru negoli odigrao utakmica pred svojim navijačima u kojima nije bio strijelac. Takvih je bilo pet.

 

Pročitajte više