UFC

Neumorni provalnik izdržao je sve udarce poznatog UFC-ova borca do dolaska policije

Foto: Getty Images

MUŠKARAC je uhićen u američkoj saveznoj državi Nebraska nakon što je provalio u kuću Anthonyja Smitha, a zatim izdržao udarce UFC-ova borca koji je branio svoj dom, javlja ESPN.

Smith je u razgovoru s Arielom Helwanijem ispričao kako se u nedjelju ujutro probudio oko 4 sata i zatekao provalnika, a zatim se pet minuta borio s njim dok policija nije stigla.

Protiv počinitelja Lukea Habermana podignuta je optužnica za provalu prvog stupnja, što se računa kao manja kriminalna radnja jer nije ništa ukrao.

Smith, koji živi sa suprugom, punicom i troje djece, cijelu je situaciju opisao zastrašujućom i rekao da mu je to bila jedna od najtežih borbi u životu. A prošle se godine borio s Jonom Jonesom.

"Čuo sam nekoga kako vrišti iz svega glasa. Izašao sam iz spavaće sobe i vidio ga u prostoriji s računalom. Krenuo je prema meni kao da me želi uplašiti", rekao je Smith, koji se zatim počeo boriti s provalnikom. 

"Nisam znao ima li kakvo oružje, ljudi obično ne provaljuju u kuće usred noći iz plemenitog razloga. Očekivao sam da ću čuti pucanj ili da će me ubosti. Računao sam da imam oko dvije minute da ga svladam prije nego što upotrijebi kakvo god oružje ima", pričao je Smith, čija se supruga s djecom zaključala u spavaću sobu.
UFC-ov borac pošteno se namučio protiv 15-ak kilograma lakšeg provalnika.

"Nitko normalan se ne može tako boriti. Ja nipošto nisam najopakiji čovjek na planetu, ali on je običan tip, a prilično me namučio. Izdržao je sve udarce, šakom, koljenom, laktom, nije se prestajao boriti."

U jednom trenutku punica mu je donijela kuhinjski nož kojim je pokušao smiriti napasnika, ali on se i dalje opirao, sve do dolaska policije.

Nakon svega, kaže Smith, provalnik mu se u prolazu ispričao. Policija ga je privela, a zatim preusmjerila u bolnicu zbog brojnih posjeklina i oteklina od udaraca koje je primio od UFC-ova borca.

Embed from Getty Images

Smith je rekao kako je prvo mislio da je provalnik ciljano odabrao baš u njegovu kuću, ali susjedi su mu rekli da su sigurnosne kamere pokazale da je pokušao provaliti i kod njih. U Smithov dom Haberman je ušao kroz otvorena vrata garaže.

"Neću lagati kad kažem da mi je ovo bila jedna od najtežih borbi u životu. U nju sam ušao svjestan da mogu umrijeti. Nitko pametan ne provaljuje usred noći nenaoružan. Nisam bio spreman na tu borbu i nisam znao da je uopće moguće biti tako užasnut kao što sam bio ja", završio je Smith.

Taj 31-godišnji borac u karijeri je dobio 32 od 46 profesionalnih borbi. Ranije se borio u Strikeforceu i Bellatoru, a od 2016. je u UFC-u. U ožujku prošle godine borio se za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji, ali je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Jona Jonesa. U svojem idućem nastupu i posljednjem do danas polugom je natjerao Alexandera Gustafssona na predaju.

Pročitajte više