CRO COP - NELSON

Neuništivi Cro Cop u strašnoj borbi pobijedio Nelsona

Foto: Screenshot

LEGENDARNI hrvatski borac Mirko Filipović pobijedio je Roya Nelsona odlukom sudaca nakon tri runde. Bio je to revanš iz 2011. godine kada je Mirko izgubio u UFC-u od Amerikanca.

>Čekao je ovo sedam i pol godina: Mirko nakon meča pokazao da je veliki šampion

>Nelson dizao ruke kao da je pobjednik, Mirkova reakcija je genijalna

Cro Cop je upisao desetu pobjedu u nizu, prvu u Bellatoru. Filipović je s 44 godine debitantski nastup okrunio slavljem, dok je 42-godišnji Nelson upisao treći poraz u nizu u drugoj američkoj organizaciji po jačini koja je odmah iza UFC-a.

Mirko je dosta dobro otvorio meč. Sjajno je plasirao par dobrih udaraca u Nelsonovo tijelo, a jednom je zaprijetio i laktom. Amerikanac je bio dosta oprezan u prvoj rundi. Nelson je očekivano borbu htio preseliti uz ogradu gdje je pokušavao umarati Filipovića, no Mirko se tu dosta dobro snalazio. Dobro je sjela i Mirkova noga u Nelsonovu jetru.

U drugoj rundi Cro Cop je pokazao najviše. U okršaju dvojice veterana s Mirkove strane sijevali su aperkati, low-kickovi, high-kickovi, no Nelson je sve odlično podnosio, kao u najboljim danima svoje karijere.

Hrvatski borac je u trećoj rundi dugo dominirao u stojci, sve dok ga Nelson nije srušio na pod minutu prije kraja borbe. Amerikanac mu je u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no Mirko je, zahvaljujući iskustvu i boljoj fizičkoj spremnosti, uspio izbjeći Nelsonove napade i na kraju apsolutno zasluženo slavio u velikom revanšu koji je čekao sedam i pol godina.

U Mohegan Sun Casino Areni hrvatski borac je imao i veliku podršku navijača. U prijenosu su se mogle vidjeti hrvatske zastave i povici "Mirko, Mirko" te "u boj, u boj, za narod svoj".

Zanimljivo, u istoj dvorani 1998. godine  svoju karijeru je završio Željko Mavrović u borbi protiv Lennoxa Lewisa za naslov svjetskog boksačkog prvaka.







.


 

 

Pročitajte više