Nevjerojatan poraz Čilića: Na startu Roland Garrosa ispao od 166. igrača svijeta

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ napušta Pariz već nakon prvog kola! Najboljeg hrvatskog tenisača šokantno je izbacio Argentinac Marco Trungelliti sa 7:6(4), 3:6, 6:4, 6:2.
 
Čilića, desetog tenisača svijeta, izbacio je 166. na svijetu kojem je ovo bio tek treći meč na Grand Slamovima u karijeri i osmi na ATP Touru. Nikad ranije nije ni igrao protiv TOP 10 igrača, a već u prvom okršaju je pobijedio osvajača US Opena iz 2014. godine.
 
Meč pun preokreta
 
Nevjerojatan je način na koji je Čilić izgubio ovaj meč. U prvom setu je s 3:5 stigao do 6:5 i tri set-lopte, ali ih je propustio te izgubio tie-break. 
 
Na startu drugog seta je ponovno propustio tri break-lopte, a zatim je izgubio i servis pa je Argentinac otišao na 3:0. Tada je Čilić vezao sedam gemova i poveo u trećem setu, u kojem je imao i prednost od 4:2. 
 
Međutim, još jednom je borbenog suparnika vratio u igru, a Argentinac je sa četiri vezana gema poveo 2-1 u setovima. U četvrtom setu je Trungelliti izborio dvije break-lopte i obje iskoristio za veliku pobjedu.
 
Kroz kvalifikacije do pobjede karijere
 
Trungelliti, 26-godišnjak iz Buenos Airesa, nikad u karijeri nije bio bolje plasiran od 166. mjesta, a glavni turnir Roland Garrosa izborio je kroz kvalifikacije.
 
Čilić ovo ne pamti četiri godine
 
Čilić od igrača izvan TOP 150 nije izgubio još od 2012. godine kada ga je iznenadio Marius Copil. Na Roland Garrosu je posljednji put u prvom kolu ispao još 2011. godine od Ramireza-Hidalga.
 
Ove sezone je Čilić propustio veći dio sezone na zemlji, ali je u Pariz stigao nakon odličnog rezultata u Ženevi gdje je izborio finale u kojem je bolji bio Stan Wawrinka.
 
 

Pročitajte više