NBA

Nevjerojatni Curry opet ruši rekorde, izbio je na vrh liste strijelaca NBA lige

AP Photo/Matt Slocum/Guliver

STEPHEN CURRY nastavio je svoj spektakularni travanj još jednom utakmicom kojom je promijenio NBA povijest i usput izbio na prvo mjesto liste strijelaca ove sezone.

U pobjedi Golden State Warriorsa u Philadelphiji 107:96 zabio je skoro polovicu koševa svoje momčadi. Zaustavio se na 49 poena (šut 14/28, trice 10/17, slobodna bacanja 11/12), tri skoka, pet asistencija i šest izgubljenih lopti.

Čak 20 od tih 49 koševa postigao je u posljednjih sedam minuta, a svoj je prosjek sezone podigao na 31.4 i tako preskočio Bradleyja Beala iz Washingtona (31.1) na vrhu ovosezonske liste strijelaca.

Ovo mu je bila četvrta od posljednjih pet utakmica, šesta u sezoni i 21. u karijeri u kojoj je ubacio barem deset trica. Nitko osim njegova ozlijeđenog suigrača Klaya Thompsona (5) u karijeri nema više od tri takve izvedbe.

Curry je ove sezone osam puta zabio barem 40 koševa, od toga četiri u posljednjih pet utakmica. U 10 susreta u travnju zabio je čak 72 trice i u tom je razdoblju na prosjeku od 40.8 koševa. Nastavi li u tom ritmu i u idućih šest nastupa, postat će tek peti čovjek u NBA povijesti koji je trpao 40 ili više tijekom cijelog kalendarskog mjeseca. Prije njega to su činili samo Wilt Chamberlain (11 puta), Kobe Bryant triput te Elgin Baylor i James Harden po jedanput.

Uza sve to Curry je srušio rekord Kobea Bryanta kao prvi igrač s 33 ili više godina koji je na 11 uzastopnih utakmica postigao 30 ili više koševa.

Na krilima Curryjevih bravura Golden State Warriorsi dobili su pet od posljednjih šest utakmica i s omjerom 29-29 drže deveto mjesto na Zapadu, a do kraja sezone najrealnija im je borba za što bolju poziciju u play-inu, u koji će ekipe plasirane od sedmog do desetog mjesta u svakoj konferenciji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više