Nevjerojatni Luis Suarez ruši i svoje i Barcine rekorde

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Barcelone vratili su se na vrh Primere domaćom 6:0 pobjedom nad Sporting Gijonom, a čak četiri gola je postigao Luis Suarez. 
 
Nakon crnog niza u kome su prokockali veliku prednost iz prvenstva i ispali iz Lige prvaka, Katalonci su u zadnje dvije utakmice dali čak 14 golova - osam Deportivu i šest Gijonu. 
 
Heroj Barcinog povratka u kolotečinu Urugvajac je Luis Suarez. Zubo je u dvije utakmice u nizu zabio po četiri komada i tako je postao prvi igrač u povijesti katalonskog kluba kojem je to uspjelo.
Također, Suarez je tek četvrti igrač u povijesti Primere koji je u jednoj sezoni postigao više od 50 golova u svim natjecanjima. Urugvajac je trenutno vodeći strijelac u Primeri s 34 pogotka.
 

Ova sezona je Luisu Suárezu najbolja "golgeterska" u karijeri. Sjajni Urugvajac je već postigao 34 ligaška pogotka, a prethodni rekord mu je bio 31 gol iz sezone 2013./14., kad je briljirao u Liverpoolu.
 
Nakon utakmice Suareza su novinari pitali hoće li doći do naslova najboljeg strijelca Lige.
 
"Pichichi? To nije moja opsesija i cilj, ali ako na kraju budem najbolji strijelac, to će biti lijepo", rekao je Urugvajac, pa je dodao:

 
"I mene je iznenadilo to što sam postigao osam golova u dvije uzastopne utakmice. To nikada prije nisam napravio, čak ni na treninzima. Sretan sam što pomažem ekipi, želim to i dalje raditi'', našalio se Suarez, a onda je imenovao ključnog čovjeka Barcelone:
 
"Leo je taj koji nas pokreće. Uvijek je tu kad ga trebamo, kontrolira utakmicu, na terenu je uvijek dobar i sve nas ostale čini duplo boljima'', kazao je najbolji strijelac Barce, a onda je priznao kome je posvetio golove:
 
"Sretan sam što sam imao priliku ispuniti obećanje koje sam dao Candeli, što sam mogao posvetiti gol njoj i ostaloj djeci koja boluju od PKU."
 

Pročitajte više