Nezaustavljivi Dončić odveo Dallas do 3:2 protiv OKC-a, Boston u finalu konferencije

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Boston Celticsa prvi su finalisti Istočne konferencije. Oni su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige svladali oslabljene Cleveland Cavalierse 113:98 i s ukupnih 4:1 prošli dalje. Na korak do finala Zapada su Dallas Mavericksi, koji nakon noćašnje pobjede 104:92 protiv Oklahoma City Thundera vode 3:2.

Jayson Tatum ubacio je 25 koševa, imao 10 skokova i devet asistencija, a Al Horford dodao 22 poena, uz 15 uhvaćenih lopti, pet asistencija i tri blokade za Celticse, kojima je posao bio olakšan neigranjem Donovana Mitchella, najveće zvijezde Cavsa.

Oslabljeni Cavsi

Zbog ozljede lista lijeve noge propustio je i četvrtu utakmicu. Također, Cleveland u ovom ogledu nije mogao računati ni na Jarretta Allena i Carisa LeVerta, što je bio prevelik hendikep. Cavsi su u ovoj utakmici najviše dobili od Evana Mobleyja (33 koša, sedam skokova) i Marcusa Morrisa (25).

Boston će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije u kojoj se ogledaju New York Knicksi u Indiana Pacersi. Trenutačan rezultat je 3:2 za New York.

Dallas ima prednost

Predvođeni Lukom Dončićem, korak do konferencijskog finala stigli su i Dallas Mavericksi. Oni u seriji na četiri pobjede nakon noćašnjeg rezultata 104:92 imaju 3:2 protiv OKC-a, omjerom najbolje momčadi Zapada u osnovnom dijelu.

Luka Dončić isporučio je triple-double od 31 koša, 10 skokova i 11 asistencija, a Derrick Jones Jr. dodao 19 za Mavse. Kod Thundera je samo jedan igrač zabio više od 13 koševa. Shai Gilgeous-Alexander susret je završio s 30 poena, šest skokova i osam asistencija.

NBA doigravanje, konferencijska polufinala

Istok

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 113:98

(Boston je prošao u konferencijsko finale s 4:1)

Zapad

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 92:104

(Dallas vodi 3:2 u seriji)

Pročitajte više