MMA

Ngannou ljutit na UFC i Miočića: Ovo nisam očekivao

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANCIS NGANNOU borit će se protiv Stipe Miočića za naslov prvaka teške kategorije UFC-a, ali još se ne zna kad će njih dvojica opet u oktogon.

Podsjetimo, u prvoj njihovoj borbi prije tri godine Miočić je obranio naslov prvaka. Nakon toga je američko-hrvatski borac gubio i vraćao naslov protiv Daniela Cormiera, a Ngannou u prvim rundama razbijao Blaydesa, Velasqueza, Dos Santosa i Rozenstruika. 

"Bio sam zadovoljan kada je Stipe dobio Daniela. Jedina stvar koja mi se ne sviđa u toj trilogiji Miočića i Cormiera jest zadržavanje cijele divizije koja je stala na dvije godine", rekao je Ngannou ljutit na UFC što još nije objavio kad će se Kamerunac boriti protiv Miočića.

"UFC je za to kriv. On organizira borbe i dosad nije ništa napravljeno. Zato smo pred moju posljednju borbu tražili da ona bude za privremeni pojas, kako bismo se barem za nešto borili. Mislim da u konačnici Stipe želi stvari odraditi na svoj način. Ok, to je nešto što svi žele, ali nije na njemu da regulira situaciju u kategoriji."

Ngannou je u posljednje dvije godine u borbama u UFC-ovom oktogonu proveo dvije i pol minute.

"Ponekad imam osjećaj da ću, nastavi li se ovako, zaboraviti kako se bori. U posljednje gotovo pa dvije godine sam se borio dvaput, odnosno jednom godišnje. To nisam očekivao. Imam 34 godine. U najboljim sam godinama i želim se boriti triput godišnje."

Novinar ESPN-a: Jones čeka pobjednika tog dvoboja

Nedavno je Ariel Helwani, ESPN-ov novinar, objavio da je UFC razgovarao s Miočićem i iznio mu plan prema kojem treba do travnja braniti titulu.

"Jones. Izvori mi kažu kako UFC želi da pobjednik Miočić-Cormier borbe ide na Jonesa. Miočić se bori jako rijetko, a Ngannou je, ne svojom krivnjom, u kavezu pola minute godišnje i to se čini kao dobar plan za sve. Ngannou je već nekoliko puta rekao da želi što više borbi, ali mislim da se ta ideja Miočiću ne sviđa."

Pročitajte više