MMA

Ngannou najavio odlazak iz MMA borbi i povratak prvoj ljubavi

Foto: Getty Images / Guliver Image

FRANCIS NGANNOU, jedan od najrazornijih udarača u MMA svijetu, u subotu se na eventu UFC on ESPN 3 bori protiv legendarnog Brazilca Juniora dos Santosa.

Za 32-godišnjeg Kamerunca to će biti 17. profesionalna MMA borba (13:3), a ujedno bi mogla biti jedna od posljednjih, ako ne baš posljednja.
Ngannou je, naime, najavio da će se uskoro s mješovitih borbi prebaciti na boks.

"Boks je moj osnovni sport, moja prva sportska ljubav, volio sam ga više od deset godina, a da uopće nisam znao što je to MMA. Dobio sam priliku u MMA-u, ali i dalje volim boks. Mislim da ću se opet susresti s tim snom. Prije ili kasnije, to bi se definitivno moglo dogoditi", rekao je Ngannou u razgovoru za BJPenn.

Hrvatska je publika Ngannoua pobliže upoznala kad se početkom 2018. borio sa Stipom Miočićem i pokušao mu oduzeti pojas teškaškog prvaka UFC-a, ali američki borac podrijetlom iz Rtine kraj Zadra pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Već tada su Ngannoua najavljivali kao sljedeću veliku zvijezdu UFC-a i uvelike se očekivalo da će detronizirati Stipu. I pokazao se u odličnom svjetlu, morao se Miočić dobro paziti, posebno u stand-upu, ali kako je borba odmicala, ostajao je bez snage i popustio.

S obzirom na sve veću popularnost i traženost okršaja između MMA boraca i boksača, ne treba ni sumnjati da će Ngannou uskoro dobiti priliku da ispuni svoju želju. Podsjetimo, na ljeto 2017. Conor McGregor i Floyd Mayweather odradili su financijski najjaču borbu u povijesti, a prošlog vikenda vidjeli smo i meč bivšeg MMA borca Artema Lobova protiv bivšeg boksača Paula Malignaggija u novom američkom hit-sportu, boksu bez rukavica. Lobov je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Pročitajte više