BOKSAČKA EKSHIBICIJA

Ngannou prokomentirao meč Mayweathera i YouTube zvijezde: Što mi krivo radimo?

Foto: Lynne Sladky/AP Photo/Guliver

YOUTUBER Logan Paul uspio je iz ekshibicijskog boksačkog meča protiv Floyda Mayweathera izaći neporažen i bogatiji za iznos koji mnogi profesionalni boksači ili MMA borci ne mogu takvom lakoćom zaraditi. Jedan od onih koji je prokomentirao baš to bio je aktualni UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou.

''Pomisao da je Logan Paul (0:1) zaradio 20 milijuna američkih dolara boksačkom ekshibicijom. Što mi krivo radimo?'' napisao je Ngannou na Twitteru, referirajući se na njegov rekord u profesionalnom boksu i činjenicu da je pay-per-view prijenos donio zvijezdi YouTubea bogatstvo o kakvom on i sudionici pravih borbi tek mogu maštati.

Usporedbe radi, Ngannou je za osvajanje pojasa prvaka u borbi protiv Miočića za meč dobio 500.000 dolara, 150.000 dolara bonusa za pobjedu, još 50.000 za izvedbu večeri te 30.000 sponzorskog bonusa. Ukupno je zaradio 730.000 dolara. Istovremeno je Miočić za ulazak u borbu protiv Ngannou bio plaćen 750.000 američkih dolara, a dobio je i 40.000 dolara od sponzora.

Pročitajte više