Nice srušila PSG i pokvarila oproštaj legende

Foto: EPA

U PETOM kolu francuske Ligue 1 aktualni prvak PSG je na domaćem terenu pretrpio svoj prvi poraz nove sezone. Rezultatom 3:1 srušio ga je Nice, ekipa koja je tako ostala neporažena. Igrač utakmice bio je dvostruki strijelac Terem Moffi, za goste je još zabio i Gaetan Laborde, a dva gola PSG-a djelo su Kylliana Mbappea.

Oproštaj Verrattija

Gosti s juga Francuske tako su pokvarili oproštaj 31-godišnjeg talijanskog veznjaka Marca Verrattija koji je ovih dana potpisao za katarski Al-Arabi. Verratti je tako nakon 11 godina napustio PSG kao njegov najtrofejniji igrač u povijesti, a večeras je prije utakmice posljednji put izašao pred tribine Parka prinčeva kako bi se pozdravio s navijačima.

MOFFI je načeo mrežu Gianluigija Donnarumme u 21. minuti i tako doveo Nicu u vodstvo, ali samo osam minuta kasnije Mbappé je nakon asistencije Achrafa Hakimija poravnao rezultat. U 53. minuti Laborde je vratio Nicu u vodstvu, radi se o ofenzivcu koji je prošle sezone s Lovrom Majerom igrao u Rennesu, a zatim je 15 milijuna eura prešao u Nicu.

Moffi je u 68. minuti postigao svoj drugi pogodak, a da završnica ipak bude dramatična pobrinuMbappé koji je u 87. minuti zabio svoj već sedmi gol ove sezone. Ipak, obrana Nice izdržala je nalete domaćina u sudačkoj nadoknadi.

 

Pročitajte više